PlusAlbumrecensie

De nieuwe Selah Sue is een nieuwsgierig makende overwinning

Lange tijd was het stil rondom Selah Sue. Nu is er Bedroom, een ep die bruist van het huiselijk geluk.

Stefan Raatgever
null Beeld

Vijf jaar lang verscheen er geen nieuwe muziek van Selah Sue (Sanne Putseys, 31). De Vlaamse zangeres zette haar loopbaan op pauze en nam de tijd om een gezin te stichten. Als moeder van twee zoontjes luidt ze nu haar rentree in met vijf nieuwe liedjes, geschreven in haar slaapkamer. Met, zoals ze zelf noteert, haar oudste zoon naast haar op bed.

Die peuteraanwezigheid heeft zich vertaald in een collectie dromerige gitaarliedjes, die zo fraai zweven dat ze vermoedelijk in oorsprong dienden als slaapliedjes voor haar kroost. You omschrijft ze zelf als een ode aan de onvoorwaardelijke liefde voor haar twee kinderen. Een wiegeliedje is het, met een vleugje gospel. Op Instagram meldt ze dat het lied, met als mantra de zin You are all I need, inmiddels een tweede betekenis heeft gekregen. Ze draagt het op aan haar vader, die herstelt van een zware corona-infectie.

De huidige tijd klinkt ook door in de thuisproductie van de andere songs, alle sober maar doeltreffend georkestreerd met enkele toetsen, een akoestische gitaar en een paar basnoten.

Het zorgt ervoor dat Bedroom bruist van het huiselijk geluk. Ook In a Heartbeat lijkt geschreven in het ochtendlicht, in de echtelijke sponde. Zoet, maar behaaglijk. Selah Sues heliumstem raakte het bijtende randje kwijt, maar won aan zachtheid. Een nieuwsgierig makende ontwikkeling.

Meer over