Cultuur

De Hitklup: de mooiste Franse liedjes in Paradiso

Elke dag is er veel cultureels te doen in de stad. Bent u er nog niet uit wat te doen? Het Parool zet een aantal tips voor u op een rijtje.

Het Parool

Hitklup

De Hitklup neemt je dinsdagavond mee op reis langs de mooiste Franse liedjes, een tour de France, maar dan in Paradiso. Gepresenteerd door Leo Blokhuis, gezongen door onder anderen Beatrice van der Poel, Sofie en Mieke Stemerdink(foto) en Frank Lammers. De avond begint om 20.30 uur. Kaarten zijn 28,50 euro (excl. lidmaatschap).

Het huwelijk Beeld Flint
Het huwelijkBeeld Flint

Het huwelijk

Theatergroep Flint speelt 11 juli en 18 augustus om 20.30 uur in de Roode Bioscoop de voorstelling Het huwelijk. Het gelijknamige gedicht van Willem Elsschot was de inspiratiebron voor dit stuk, dat een lofzang is op de echtvereniging. Een voorstelling met muziek en poëzie van onder anderen Herman De Coninck, Antjie Krog, Slauerhoff, Hans Lodeizen, Ingrid Jonker en Willem Elsschot. Soms heftig en aangrijpend, maar vaak vol humor en zelfspot; het huwelijk kent immers diepe dalen en een enkel hoogtepunt.

Boudewijn Rikmenspoel vertolkt eigen gedichten met verve en uit zijn grimmige razernij over de ellende die het huwelijk voor sommigen inhoudt. Felix Strategier maakt muziek bij een aantal iconische gedichten die de huwelijkse staat beschrijven. Ook komen een aantal van zijn eigen teksten tot leven. Kaarten voor Het huwelijk zijn 12,50 euro. Van de voorstelling is ook een cd gemaakt die na afloop te koop is.

De Joden van Suriname: een gekleurde geschiedenis Beeld
De Joden van Suriname: een gekleurde geschiedenis

Lezing: De Joden van Suriname

De Joden van Suriname: een gekleurde geschiedenis is een lezing van Julie-Marthe Cohen op 10 juli om 20.00 uur in de Amstelkerk. Cohen is conservator cultuurgeschiedenis en geeft een beeld van de historische context van de Joodse gemeenschappen die zich vanaf de 17de eeuw vestigden in de Nederlandse koloniën.

The Little Comrade Beeld
The Little Comrade

Mail & Win The Little Comrade

Het is 1950 en de Stalinistische terreur is in Estland alom aanwezig, als de moeder van het meisje Leelo gevangen wordt genomen. The Little Comrade is een ontroerende film die 11 juli gaat draaien. Er zijn 3 x 2 vrijkaartjes te winnen. Mail uiterlijk woensdag Comrade, naam, adres en telefoonnummer naar mailenwin@parool.nl.

Meer over