Danseres Michaela DePrince wordt ambassadeur WarChild

Danseres Michaela DePrince, die sinds 2013 voor Het Nationale Ballet in Amsterdam danst, wordt ambassadeur van War Child.

Redactie
Michaela DePrince danst sinds 2013 voor het Nationale Ballet Beeld anp
Michaela DePrince danst sinds 2013 voor het Nationale BalletBeeld anp

De 21-jarige danseres groeide op als wees tijdens de burgeroorlog in Sierra Leone. Op haar vierde werd zij geadopteerd door het Amerikaanse echtpaar DePrince en beon ze aan haar veelbelovende balletcarrière. Michaela wil een rolmodel zijn voor (donkere) dansers en zou graag in de toekomst een dansschool openen in Sierra Leone.

DePrince: 'Het is mijn doel om zoveel mogelijk oorlogskinderen over de hele wereld te kunnen helpen. Uit eigen ervaring weet ik wat een oorlog met kinderen doet. Ik wil ze laten zien dat zij er niet alleen voor staan. In mijn leven heb ik gelukkig veel kansen gehad. Daarom wil ik nu graag anderen helpen door iets terug te geven.'

DePrince wordt ambassadeur naast zanger Marco Borsato, presentatrice Jetske van der Elsen, zangeres Laura van Kaam en zanger Guus Meeuwis. De komende jaren wil War Child nog meer kinderen helpen in de twaalf landen waarin de organisatie werkt.

Meer over