Corbijn maakt videoclip Coldplay

AMSTERDAM - Fotograaf en regisseur Anton Corbijn heeft een alternatieve versie gemaakt van de videoclip bij Viva la vida van de Britse groep Coldplay. De clip speelt zich geheel af in Den Haag.

De clip die regisseur Hype Williams maakte bij Coldplay's meest recente single, is een standaardvideoclip. Corbijn pakt het in zijn versie anders aan.

We zien Coldplayzanger Chris Martin door Den Haag wandelen met om zijn schouders een hermelijnen mantel en op het hoofd een koningskroon (in een clip die Corbijn eerder maakte voor Depeche Mode hees hij zanger Dave Gahan in eenzelfde outfit).
Onder zijn arm heeft hij een kopie van Eugène Delacroix' De vrijheid voert het volk aan; het revolutionaire negentiende-eeuwse schilderij dat ook de cover van Coldplay's jongste album siert.

Chris Martin doet in de clip typisch Haagse locaties aan, waaronder het Binnenhof, het Vredespaleis, Madurodam en ten slotte het strand van Scheveningen, waar ook de andere drie bandleden zich bij hem voegen.

De clip werd duidelijk geschoten ten tijde van het EK voetbal; in veel Haagse straten hangen oranje vlaggetjes.

Beide videoclips bij Viva la vida zijn te zien op de officiële website van Coldplay: www.coldplay.com. (HET PAROOL)

Anton Corbijn heeft een alternatieve versie gemaakt bij een videoclip van Coldplay. Foto ANP/Robin van Lonkhuijsen Beeld
Anton Corbijn heeft een alternatieve versie gemaakt bij een videoclip van Coldplay. Foto ANP/Robin van Lonkhuijsen
Meer over