PlusNieuws

Complotdenker Lange Frans boos om Peter Pannekoeks grappen: ‘Ik zie je wel als ik je zie’

Lange Frans vindt het niet eerlijk dat Peter Pannekoek grappen over hem maakte tijdens zijn oudejaarsconference. Tijdens de show, die vrijdag werd uitgezonden op NPO 1, had Pannekoek het over de samenzweringstheorieën en de dyslexie van de rapper.

Het Parool
Pannekoek maakte meerdere grappen over de rapper tijdens zijn oudejaarsshow. Beeld Hans-Peter van Velthoven
Pannekoek maakte meerdere grappen over de rapper tijdens zijn oudejaarsshow.Beeld Hans-Peter van Velthoven

‘De man met het grootste publiek uithalen naar een dyslectische rapper zonder YouTubekanaal. Staat genoteerd. Ik zie je wel als ik je zie,’ schrijft Lange Frans in een bericht aan de cabaretier, dat door Pannekoek op Twitter is gedeeld. ‘Ik neem mijn woorden terug,’ schrijft de cabaretier bij de screenshot. ‘Ik zie je wel als ik je zie is best poëtisch voor een dyslectische rapper.’

Pannekoek maakte meerdere grappen over de rapper tijdens zijn oudejaarsshow. “Als jij Lange Frans meer vertrouwt dan de arts, prima,” zei hij onder meer. “Maar ik vind ook in de toekomst, als je ergens last van hebt, dan ga je niet naar het ziekenhuis. Dan ga je naar dokter Lange Frans. Die niet in medicijnen gelooft, maar wel in ufo’s. Lange Frans, de enige rapper bij wie je de dyslexie in de nummers terughoort.”

Pedofielennetwerk

Lange Frans’ YouTubekanaal werd verwijderd nadat ophef was ontstaan over zijn uitspraken tijdens zijn podcasts, waarin hij gesprekken voert met mensen die complottheorieën aanhangen. Zo kwamen mensen langs die geloofden dat ‘de elite’ een pedofielennetwerk onderhoudt en uitte de rapper meermaals zijn kritiek op het coronabeleid.

Pannekoek gaat geen aangifte doen. “Ik vind het daarvoor te weinig en ik wens hem het allerbeste,” laat de cabaretier weten. “De kans dat hij me ziet, is ook niet groot want hij is veel langer.” De oudejaarsconference heeft op de laatste avond van het jaar bijna 2 miljoen kijkers getrokken. Zijn voorganger Youp van ’t Hek trok vorig jaar bijna 2,7 miljoen kijkers.

Meer over