Coldplay voorlopig niet op tournee om klimaat te sparen

Coldplayfans buiten Groot-Brittannië moeten voorlopig geduld hebben. De band is de komende tijd niet van plan op tournee te gaan vanwege de impact op het milieu, vertelde frontman Chris Martin donderdag aan de BBC.

ANP
Coldplay-frontman Chris Martin. Beeld EPA
Coldplay-frontman Chris Martin.Beeld EPA

In plaats daarvan is de Britse band, die vrijdag zijn nieuwe album Everyday Life uitbrengt, bezig een klimaatneutrale tournee te bedenken. De zanger vindt dat alle muzikanten moeten nadenken over de impact op het klimaat. “We moeten met z’n allen kijken naar wat de beste manier is waarop we ons werk kunnen doen,” zei Martin. “Onze volgende tournee wordt zo milieuvriendelijk mogelijk, waarschijnlijk klimaatneutraal.”

Jordanië

Coldplay is momenteel wel in Jordanië om het nieuwe dubbelalbum voor het eerst live te spelen. Voor de show heeft de band de plaat in tweeën geknipt. Het eerste deel, Sunset, begint donderdag tijdens zonsondergang. Het tweede deel, Sunrise, wordt vrijdag tijdens zonsopgang gespeeld.

De laatste keer dat de Britten toerden, was in 2016 en 2017 met de A Head Full of Dreams-tournee. Die bestond uit 122 shows op vier continenten.

Meer over