Coen, Domien en Gerard gaan Glazen Huis Haarlem in

Radio-dj's Gerard Ekdom, Domien Verschuuren en Coen Swijnenberg zitten vanaf 18 december in het Glazen Huis in Haarlem voor de jaarlijkse actie 3FM Serious Request. Collega Paul Rabbering maakte dit vanmiddag bekend op de radiozender. De drie maken weer 24 uur per dag live radio en televisie, zonder dat ze iets eten. Op kerstavond komen ze eruit.

Gerard in het Glazen Huis in 2013. Beeld anp
Gerard in het Glazen Huis in 2013.Beeld anp

De dj's draaien verzoeknummers in ruil voor geld. De opbrengst van de elfde editie gaat deze keer naar meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.

Voor de elfde keer brengen drie dj's van het radiostation de zeven dagen voor kerst door in de mobiele studio om geld in te zamelen voor een stille ramp. De dj's eten niets en maken non-stop live radio voor het goede doel. Luisteraars kunnen tegen betaling plaatjes aanvragen en geld bieden op veilingitems.

Groentje
Domien Verschuuren is het groentje in het Glazen Huis dit jaar. Hij beleeft in Haarlem zijn eerste keer Serious Request vanuit het huis. Coen Swijnenberg zat vier keer eerder een week lang in de mobiele studio. Voor Gerard Ekdom is het de achtste keer dat hij zich laat opsluiten voor het goede doel. Hij evenaart daarmee recordhouder Giel Beelen, die ook acht keer moest vasten voor de actie.

Giel Beelen liet eerder al weten dit jaar niet in het huis te willen. Hij zet zich buiten de studio in voor Serious Request in zijn thuisstad Haarlem.

Vorig jaar haalden Paul Rabbering, Giel Beelen en Coen Swijnenberg vanuit het Glazen Huis in Leeuwarden een recordbedrag van ruim 12,3 miljoen euro binnen voor de bestrijding van kindersterfte door diarree.

Domien Verschuuren. Beeld bruno
Domien Verschuuren.Beeld bruno
Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg tonen de opbrengst van Serious Request 2013. Beeld epa
Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg tonen de opbrengst van Serious Request 2013.Beeld epa
Meer over