Champions League verhuist van SBS naar RTL

De Uefa Champions League is vanaf augustus 2021 te zien bij RTL. De zender heeft de rechten van de belangrijkste Europese voetbalcompetitie voor clubs verworven.

Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

Vanaf het nieuwe voetbalseizoen zijn de wedstrijden live te volgen bij RTL 7. De rechten liggen voor de komende drie jaar vast bij RTL.

Peter van der Vorst, Contentdirecteur RTL: “We zijn natuurlijk enorm blij dat we de meest prestigieuze voetbalcompetitie van Europa bij RTL 7 kunnen gaan uitzenden. De Uefa Champions League is een fantastische aanvulling op ons bestaande aanbod van entertainment, nieuws en sport. Voetbal verbindt en dat is exact wat we met al onze programma’s voor ogen hebben. Laten we hopen op een spannend toernooi dat voor veel spektakel en enthousiasme gaat zorgen in de Nederlandse huiskamers.”

John de Mol verwierf de rechten van de Champions League in 2018. Het prestigieuze voetbaltoernooi was eerst te zien bij Veronica, later op SBS 6.

Het aankopen van de Champions League was destijds goed nieuws voor de mannen van, toen nog, Voetbal Inside van RTL. Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp stapten die zomer over naar Talpa. Zij analyseerden op RTL 7 altijd de Europa League, het tweede toernooi van Europa. Zij gingen vervolgens aan de slag als analytici van de Champions League bij de zender van De Mol.

Meer over