Update

Cameraman Stan Storimans omgekomen in Georgië

Cameraman Stan Storimans aan het werk tijdens een bezoek van minister Maxime Verhagen aan Kamp Holland in de Afghaanse provincie Oeroezgan, afgelopen mei. Foto's ANP/Saskia Gaster Beeld
Cameraman Stan Storimans aan het werk tijdens een bezoek van minister Maxime Verhagen aan Kamp Holland in de Afghaanse provincie Oeroezgan, afgelopen mei. Foto's ANP/Saskia Gaster

GORI - Bij een Russisch bombardement op de Georgische stad Gori is RTL Nieuws-cameraman Stan Storimans gedood. Correspondent Jeroen Akkermans raakte gewond aan zijn been.

Bij het bombardement zouden in totaal vijf doden zijn gevallen. Ook is een onbekend aantal andere mensen gewond geraakt. Jeroen Akkermans en de 39-jarige Stan Storimans deden in Georgië verslag van het conflict tussen Rusland en Georgië om Zuid-Ossetië. Storimans is de zevende Nederlandse journalist die tijdens een oorlogssituatie om is gekomen. Een overzicht van alle slachtoffers is te vinden op de website van RTL.

De stad Gori ligt vlakbij de afvallige Georgische provincie Zuid-Ossetië, die door Russische troepen wordt bezet. Een tijdelijk mediacentrum dat was opgezet op de bovenste etage van het plaatselijke radio- en televisiegebouw werd geraakt. Gori was tijdens het bombardement grotendeels verlaten. De meeste overgebleven bewoners en Georgische militairen trokken maandagavond weg. (ANP)

undefined

null Beeld
null Beeld
Meer over