Burgemeester van Naarden wordt lid Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum

Joyce Sylvester wordt per 1 mei een nieuw lid van de Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum. Dat werd vandaag bekendgemaakt.

Redactie
Joyce Sylvester links op de foto, bij de uitvoering van de Matthäus-Passion bij in de Grote Kerk in Naarden Beeld ANP
Joyce Sylvester links op de foto, bij de uitvoering van de Matthäus-Passion bij in de Grote Kerk in NaardenBeeld ANP

Sylvester is sinds 2009 burgemeester van Naarden en was voorheen burgemeester van Anna Paulowna. In 2003 trad zij voor de PvdA toe tot de Eerste Kamer, waar zij zich bezig houdt met Financiën, Economische Zaken, Cultuur en Landbouw.

Sylvester studeerde Communicatiewetenschappen en Staatsrecht aan de VU en promoveerde op het onderwerp privatisering. Na haar studie was zij onder meer programmamaker bij Migranten Televisie Amsterdam (MTNL), journalist bij Het Parool, controller bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en adviseur bij de Gemeente Amsterdam.

Alexander Ribbink, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum geeft aan erg blij te zijn. 'Joyce Sylvester brengt een grote kennis van het openbaar en cultureel bestuur met zich mee en staat bekend om haar onafhankelijke geest en politiek en maatschappelijk gevoel. De Raad is nu op alle fronten compleet.'

Meer over