Burgemeester Femke Halsema te gast in College Tour

Onder anderen burgemeester Femke Halsema is binnenkort te gast in een nieuw seizoen van College Tour. Dat maakte KRO-NCRV donderdag bekend.

Het Parool
Femke Halsema Beeld © Jitske Schols
Femke HalsemaBeeld © Jitske Schols

Ook Het Parool-columnist Marcel Levi gaat voor het programma in gesprek met presentator Twan Huys. De internist en hoogleraar geneeskunde gaf tijdens de coronacrisis leiding aan een groep ziekenhuizen in Londen. Geïnteresseerde studenten kunnen vrijdag 14 mei bij de opnames in Oude Lutherse Kerk aanwezig te zijn. Vanwege de coronamaatregelen is het aantal kaarten wel beperkt. Vier dagen later wordt de aflevering met Levi uitgezonden.

Het gesprek met Femke Halsema wordt op vrijdag 4 juni opgenomen in Koninklijk Theater Carré. Op 8 juni krijgen tv-kijkers te horen welke levenstips de burgemeester voor studenten heeft.

Ook zangeres Ilse DeLange is dit seizoen te gast. Zij bijt het spits af op 11 mei om 20.30 uur op NPO 2. De andere drie gasten van dit seizoen worden later bekendgemaakt.

College Tour

College Tour was twee jaar afwezig op televisie, toen Twan Huys bij RTL4 een talkshow presenteerde. Nu hij weer terug is bij de NPO wordt het programma hervat. Huys presenteerde het programma eerder elf jaar lang. In 2019 werd één seizoen gemaakt met Matthijs van Nieuwkerk als presentator.

Meer over