Breaking Bad krijgt spin-off met advocaat Saul Goodman

Het Amerikaanse televisienetwerk AMC heeft aangekondigd dat er een spin-off van de succesvolle serie 'Breaking Bad' komt. Het zal een prequel worden die om het personage Saul Goodman, de advocaat die chemieleraar en 'crystal meth'-baron Walter White vertegenwoordigt, zal draaien.

Lore Vanaudenhove
Acteur Bob Odenkirk als Saul Goodman. Beeld AP
Acteur Bob Odenkirk als Saul Goodman.Beeld AP

Televisienetwerk AMC liet weten dat acteur Bob Odenkirk zijn rol als criminele advocaat Saul Goodman opnieuw zal vertolken in de nieuwe serie. Deze zal draaien om de evolutie van het personage voordat hij de advocaat werd van drugskoning Walter White.

Wanneer de productie van de serie zal starten en wanneer die in première zal gaan maakte het netwerk nog niet bekend. De titel van de serie, 'Better Call Saul', komt uit een aflevering uit het tweede seizoen van 'Breaking Bad' wanneer hoofdpersonages Walter en Jesse diezelfde slogan zien in een reclamespot van de advocaat.

Goodman zorgt in de originele serie voor een grappige noot en de nieuwe serie zal dan ook meer naar het komische genre neigen dan 'Breaking Bad'. Bedenker van 'Breaking Bad' Vince Gilligan hintte vorig jaar al naar een serie rond de konkelende advocaat. 'Ik denk dat een Saul Goodman-show een groot succes zou kunnen zijn', zei hij toen tegen Entertainment Weekly.

Acteurs Aaron Paul (Jesse Pinkman) en Bryan Cranston (Walter White) uit de Amerikaanse hitserie Breaking Bad. Beeld REUTERS
Acteurs Aaron Paul (Jesse Pinkman) en Bryan Cranston (Walter White) uit de Amerikaanse hitserie Breaking Bad.Beeld REUTERS
Meer over