Bond zit in elke man: 'Skyfall' doet pakkenkoorts oplaaien

James Bond laat altijd een indruk achter, deze keer duidelijk ook op het stijlgevoel van mannen. Zo wakkerde de nieuwe Bondfilm 'skyfall' een ware kostuumkoorts aan. Een woordvoerder van winkelketen Asda getuigt dat maatpakken sneller uit de rekken vliegen dan een kogel van James Bond.

De hoofdrolspelers van Skyfall. In het midden Daniel Craig. Beeld
De hoofdrolspelers van Skyfall. In het midden Daniel Craig.

Zowel in winkels zelf, als online, piekt de verkoop van kostuums, hemden en dassen. Vooral grijze, marineblauwe en fijngesptreepte maatpakken doen het goed, met een stijging van maar liefst 68 procent in de week voor de lancering van de nieuwe Bondfilm. George, een mannenafdeling van Asda, deelt mee dat er online gemiddeld 5 grijze slimfit-kostuums per uur worden besteld, goed voor de titel van snelst verkopende pak tot nu toe.

'In elke man zit een James Bond die staat te trappelen om de kop op te steken en een goed passend kostuum is dan uiteraard een echte must-have. Bond is de ultieme held in kostuum en recente verkoopcijfers tonen aan dat het klassieke maatpak nooit zal sterven', getuigt kleermaker Charlie Allen.

In een rondvraag bij meer dan 1.500 Britse shoppende mannen kwam Daniel Craig overtuigend uit de bus als meest stijlvolle James Bond ooit, gevolgd door Sean Connery en Pierce Brosnan. De favoriete Bondfilm aller tijden blijkt Casino Royale te zijn. De meest geliefde Bondgirl was dan weer Ursula Andress, gevolgd door Halle Berry en Teri Hatcher.

Meer over