Bond-girl speelt Betancourt in film over haar ontvoering

De Italiaanse actrice Caterina Murino gaat de rol van Ingrid Betancourt spelen in een film over de ontvoering van de politica door de rebellengroep FARC. Dat meldt de website The Hollywood Reporter.

ANP/Redactie
De actrice Caterina Murino. Beeld AFP
De actrice Caterina Murino.Beeld AFP

De film, die 'In search of Ingrid' gaat heten, wordt gebaseerd op de boeken die de ex-man van Betancourt, Juan Carlos Lecompte, over haar schreef. Ze heten 'Ingrid en ik, een bitterzoete vrijheid' en 'Op zoek naar Ingrid'.

De 34-jarige Caterina Murino werd bekend bij het grote publiek door haar rol als Bond-girl in de film 'Casino Royale'. Ze speelde daarnaast in 'The garden of Eden' en in miniseries van de BBC en Canal Plus.

De film wordt geregisseerd door de Venezolaanse Betty Kaplan, die in Los Angeles woont. De Mexicaanse acteur en fotograaf Valentino Lanús speelt de rol van echtgenoot Lecompte. De opnames voor de film staan dit jaar gepland, in Colombia of Puerto Rico.

De van oorsprong Franse Ingrid Betancourt, die zich verkiesbaar stelde als president in Colombia, werd in 2002 ontvoerd door de FARC. In 2008 kwam ze weer vrij.

Ingrid Bétancourt. Beeld EPA
Ingrid Bétancourt.Beeld EPA
Meer over