Bond-girl bij première Quantum of Solace

Bondgirl Olga Kurylenko dinsdag op de rode loper voorafgaand aan de galapremiere van de nieuwe James Bond-film Quantum of Solace in Pathe Tuschinkski in Amsterdam. Foto ANP/Koen van Weel Beeld
Bondgirl Olga Kurylenko dinsdag op de rode loper voorafgaand aan de galapremiere van de nieuwe James Bond-film Quantum of Solace in Pathe Tuschinkski in Amsterdam. Foto ANP/Koen van Weel

AMSTERDAM - Olga Kurylenko heeft dinsdagavond de première van de nieuwe James Bondfilm Quantum of Solace bijgewoond. Het uit de Oekraïne afkomstige model speelt in de nieuwste productie over de Britse geheim spion Bondmeisje Camille, die zint op wraak vanwege de dood van haar vermoorde familie.

De première vond plaats in Tuschinski in Amsterdam in aanwezigheid van een groot aantal bekende Nederlanders. Zo gingen onder anderen presentatrice Nicolette van Dam, visagist Leco van Zadelhoff, acteur Derek de Lint, presentator Winston Gerschtanowitz, actrice Victoria Koblenko, radiodj Ruud de Wild, zanger Bastiaan Ragas, lingerieontwerpster Marlies Dekkers, couturier Addy van den Krommenacker, fotograaf Erwin Olaf, acteur Thom Hoffman en rockband Di-rect over de rode loper. Ook Daphne Deckers, ooit zelf te zien in de Bondfilm Tomorrow Never Dies, was erbij.

In Quantum of Solace gaat James Bond op zoek naar de meedogenloze zakenman Dominic Greene, die natuurlijke bronnen in zijn bezit wil krijgen. De missie brengt de geheim agent de hele wereld over. Zijn ontmoeting met de door wraak gedreven Camille leidt hem naar Greene.

De film draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen. In de voorverkoop zijn al duizenden kaarten verkocht, veel meer dan in de voorverkoop voor andere nieuwe films. (ANP)

Meer over