Boef grote winnaar FunX Music Awards

Rapper Boef heeft dinsdagavond vier FunX Music Awards in de wacht gesleept. Boef won onder meer de prijs Artist of the Year.

ANP

Met zijn hit Habiba won Boef ook in de categorie Best Video. Daarnaast kreeg hij de prijs Best MC uitgereikt. Het nummer Tempo won in de categorie Best Collab, een samenwerking van Boef met Jairzinho, Sevn Alias en BKO. Boef was dinsdagavond sowieso de grootste kanshebber, want hij was door de luisteraars zeven keer genomineerd.

Broederliefde wist van de zes nominaties twee te verzilveren. In de categorie Best album versloeg Hard Work Pays Off 2 van Broederliefde het album Slaaptekort van Boef. Broederliefde won bovendien de award voor Best Group. De FunX Award voor Best Song ging naar Ronnie Flex en Frenna voor hun nummer Energie.

FunX reikte de publieksprijzen uit tijdens een show in Paradiso. Er waren elf categorieën. Dyna kreeg de award voor Best DJ. Valsbezig won de Best FunX Talent. IliassOpDeBeat won de prijs voor Best Producer. Jonna Fraser ging met de award voor Best Singer naar huis.

Tijdens de vierde editie van de awardshow waren er optredens van Jayh, Broederliefde, Boef, Ronnie Flex, Jonna Fraser, Mula B, F1rstman en Sevn Alias. De awards werden uitgereikt door Churandy Martina, Dave Roelvink, Supergaande, Veronica van Hoogdalem, Défano Holwijn, Monica Geuze en Miss Nederland Zoey Ivory.

Meer over