Nieuws

Bob Dylan aangeklaagd voor misbruik 12-jarig meisje in 1965

Bob Dylan is aangeklaagd wegens seksueel misbruik. De zanger zou in 1965 een 12-jarig meisje hebben gedrogeerd met alcohol en drugs waarna hij haar zou hebben misbruikt, volgens de aanklacht. Een woordvoerder van Dylan laat in een persverklaring weten dat de zanger de beschuldigingen ontkent.

Het Parool
De inmiddels 80-jarige Dylan was tijdens het vermeende misbruik tussen de 23 en 24 jaar. Beeld EPA
De inmiddels 80-jarige Dylan was tijdens het vermeende misbruik tussen de 23 en 24 jaar.Beeld EPA

Het misbruik gebeurde volgens de vrouw, die inmiddels 68 jaar is, meerdere keren en vond plaats tussen april en mei 1965 in onder meer het beroemde Chelsea Hotel in New York. Het slachtoffer heeft er volgens de aanklacht tot op de dag van vandaag last van en claimt psychisch beschadigd te zijn. Ze eist een schadevergoeding, meldt entertainmentwebsite Page Six op basis van rechtbankdocumenten.

De inmiddels 80-jarige Dylan was tijdens het vermeende misbruik tussen de 23 en 24 jaar.

De vrouw stapt nu pas naar de rechter omdat in New York een wet is vervallen en daardoor kunnen slachtoffers van kindermisbruik daar een civiele zaak aanspannen ondanks het verstrijken van de verjaringstermijn. Om die reden werd vorige week ook al een aanklacht ingediend tegen de Britse prins Andrew.

De woordvoerder van Dylan hield het maandag in de reactie op de beschuldigingen kort: “Deze 56 jaar oude claim is niet waar en we zullen ons verwoed verdedigen.”

Meer over