BNN: 'Royaal genaaid' door nep-verslaafde in Spuiten en Slikken

Het programma Spuiten en Slikken van BNN is in de maling genomen door een tafelgast die beweerde heroïneverslaafde te zijn. Dat heeft de omroep op zijn eigen website bekendgemaakt.

Redactie

De 17-jarige 'Tommy' verhaalde afgelopen zondagavond live in de uitzending uitvoerig over zijn drugsgebruik en zijn leven op straat.

De redactie ontving echter een dag na de uitzending een mailtje van een bekende van deze 'Tommy'. 'Volgens de bron, die vol ongeloof naar de uitzending had gekeken, was 'Tommy' helemaal niet verslaafd noch dakloos, maar woont hij gewoon in een flatje in Tilburg. Aan de hand van een aantal na de uitzending snel verwijderde internetprofielen (met foto's en zijn echte naam), hebben we kunnen vaststellen dat dit inderdaad lijkt te kloppen', schrijft de redactie in een verklaring die gisteravond op de BNN-site werd geplaatst.

Excuses
De redactie van Spuiten en Slikken zegt er enorm van te balen. 'Niet alleen wíj zijn royaal genaaid, maar ook de vele kijkers die getroffen waren door het aangrijpende relaas van Tommy. We bieden hen dan ook onze welgemeende excuses aan.' De aflevering werd zondag door ruim 480.000 mensen bekeken.

De verbijstering bij de redactie van het drugs- en seksprogramma is groot, staat te lezen op de site. 'Omdat we uitgebreide voorgesprekken hebben gevoerd met zowel 'Tommy' als zijn 'begeleider', van wie nu duidelijk is dat het zijn vader is. Vanaf het moment dat we contact hadden, zijn ze volledig 'in character' geweest, waarbij hun verhaal ook na uitvoerig checken en double-checken met honderden vragen, steeds volkomen consistent bleek te zijn.'

Het is nog niet duidelijk wat 'Tommy' heeft willen bereiken met zijn toneelspel.

Meer over