Benefiet voor gewonde muzikant Joep Pelt in de Melkweg

Vrienden en collega's van Joep Pelt organiseren een benefietconcert voor de singer-songwriter en Radio 6-presentator, die in januari een ernstig auto-ongeluk net overleefde. Onder meer Moke, Tim Knol en Typhoon treden op 13 maart in de Melkweg op.

Redactie
null Beeld

Pelt kreeg in januari een auto-ongeluk in Zuid-Afrika, waarbij hij zeer ernstig gewond raakte en zijn vrouw Hester om het leven kwam. Pelt ligt inmiddels zes weken in een ziekenhuis in Johannesburg, hij is zes keer geopereerd. Zijn toestand is nu stabiel.

De artiesten die meewerken hopen met het benefiet zoveel mogelijk geld op te halen voor het herstel van Pelt, die zelf ook aanwezig hoopt te zijn op de avond. Moke, Perquisite, Mps PILOT, Benjamin Herman, Tim Knol, Typhoon, Harry Sacksioni, Mdungu, Lucky Fonz III, The Ex, T.S. Galloway en Arthur Adam treden op.

Joep Pelt maakte meerdere reizen naar Afrika, waar hij samenwerkte met artiesten als Ali Farka Touré en Lobi Traoré. Hij speelde op North Sea Jazz, Mundial en Oerol, en in zalen als Paradiso en het Bimhuis. Pelts laatste plaat kwam in augustus 2011 uit. Hierop steekt hij nummers van onder andere David Bowie, Tom Waits en The Roots in een Afrikaans bluesjasje.

Kaarten kosten 15 euro.

undefined

De cover van het nieuwste album van Joep Pelt. Beeld
De cover van het nieuwste album van Joep Pelt.
Meer over