Ben en Johnny doen 'hangover' in Thailand (mét tepelpiercing)

Vanavond start op SBS6 een nieuw seizoen van Waar is de Mol?. Acht BN'ers gaan een week op pad met Johnny de Mol, naar de meest uiteenlopende bestemmingen. Een greep uit het aanbod: Marco Borsato zoekt naar de mantarog op de Malediven, Heleen van Royen praat over haar psychoses in Amerika en Ben Saunders beleeft de 'hangover' in Thailand.

Suzanne Borgdorff
Ben en Johnny tijdens de uitreiking van Jackie's Bachelor List 2012 Beeld Brunopress
Ben en Johnny tijdens de uitreiking van Jackie's Bachelor List 2012Beeld Brunopress

Als eerste is vanavond Marco aan de beurt. De zanger is een fervent duiker en zoekt al jaren naar de mantarog. Samen met Johnny lukt het hem om de bijzondere vis te spotten op de Malediven. 'Daar kun je alleen maar duiken, dus we zijn ook nog naar Dubai geweest', vertelt Johnny maandagochtend in de show van Edwin Evers op Radio 538.

In Dubai crossen de heren onder andere met een terreinwagen door de woestijn en beklimmen ze de hoogste toren van de wereld. Tijdens de vakantie wordt duidelijk dat Marco niet alleen een goede zanger is, maar ook een prima keeper. 'Ik heb 40 ballen op hem afgevuurd, maar hij haalde ze allemaal uit de kruising', aldus Johnny.

Een tuk tuk en een tepelpiercing
Met Ben Saunders wordt afgereisd naar Thailand. Volgens Johnny is dat een echte 'hangover aflevering' geworden (gebaseerd op de succesvolle Amerikaanse film The Hangover Part II, die zich in Thailand afspeelt, red.). 'Ik werd op een ochtend wakker met een tatoeage van een tuk tuk op mijn been en een tepelpiercing', aldus de presentator. Van Ben is bekend dat hij regelmatig tatoeages zet op zijn eigen lijf. Of hij diegene is die Johnny heeft aangepakt is onbekend. Van de reis zijn foto's gemaakt, waarop onder andere is te zien dat het tweetal het aan de stok heeft met de politie.

Verder doet Waar is de Mol? Chili aan met Robert ten Brink. Johnny: 'Het is een onwijs lieve man. Hij heeft vijf dochters en was wel toe aan een mannenvakantie'. Het avontuur met Heleen van Royen was voor de presentator ten slotte ook memorabel. 'Ze is een onwijs leuke vrouw. Houdt er wel een paar rare dingen op na, maar komt daar openlijk voor uit'. Johnny doelt op de psychoses waar de schrijfster in het verleden last van heeft gehad. 'Ze moet veel rust nemen en mag niet te veel prikkels krijgen anders kan ze er weer in schieten. Maar ze heeft heel veel humor'.

Meer over