Beemsterboer speelt Anne in Anne Frank-film, opnames gestaakt

Actrice Aiko Beemsterboer gaat de rol van Anne Frank spelen in de nieuwe Nederlandse film Mijn beste vriendin Anne Frank. Haar beste vriendin, Hannah Goslar, wordt vertolkt door actrice Josephine Arendsen.

ANP
 Aiko Beemsterboer op de rode loper voor de premiere van Instinct. Beeld ANP Kippa
Aiko Beemsterboer op de rode loper voor de premiere van Instinct.Beeld ANP Kippa

Stefan de Walle zal te zien zijn als Otto Frank, de vader van Anne die als enige van het gezin de Tweede Wereldoorlog overleefde.

De opnames van de film zijn onlangs van start gegaan in Hongarije, maar moesten deze week worden stilgelegd vanwege het coronavirus. Het is niet duidelijk wanneer verder gedraaid kan worden. Het is in principe de bedoeling dat de film in oktober in de bioscopen te zien zal zijn, laat distributeur Dutch FilmWorks woensdag weten.

Mijn beste vriendin Anne Frank is de eerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank. De film van regisseur Ben Sombogaart (De Tweeling) concentreert zich op de vriendschap tussen Anne en Hannah Goslar. Zij waren boezemvriendinnen toen de oorlog uitbrak, maar verloren elkaar uit het oog toen de familie Frank in 1942 onderdook in het Achterhuis. In concentratiekamp Bergen-Belsen zagen de meisjes elkaar terug.

Meer over