Video

BBC brengt supersterren bijeen in bijzondere videoclip

Pharrell Williams, Stevie Wonder, One Direction, Chris Martin, Kylie Minogue, Lorde, Sam Smith, Dave Grohl. Het zijn slechts een paar van de 27 muzikanten die de Beach Boys-klassieker God Only Knows gezamenlijk vertolken voor de lancering van BBC Music.

Pharrell Williams, één van de 27 artiesten die vrijwillig deelnamen aan de opname van de bijzondere videoclip voor BBC Music. Beeld anp kippa
Pharrell Williams, één van de 27 artiesten die vrijwillig deelnamen aan de opname van de bijzondere videoclip voor BBC Music.Beeld anp kippa

De supergroep brengt samen met het 80-koppige BBC Concert Orchestra en Beach Boys-zanger Brian Wilson zelf het nummer ten gehore in een bijzondere videoclip. De single werd opgenomen ter ere van de lancering van BBC Music, een nieuwe afdeling van de Britse omroep die zich gaat focussen op pop- en klassieke muziek. Ook organiseert BBC Music later dit jaar voor het eerst de BBC Music Awards.

Simultane uitzending
De videoclip werd tegelijkertijd uitgezonden op BBC One, Two, Three, Four, Radio 1, 2, 4, 6 en 5 Live en ook de lokale en wereldstations. Het was voor het eerst dat de omroep al haar stations inzette voor een simultane uitzending.

Alle zangers en muzikanten hebben vrijwillig meegewerkt aan het project. De opbrengsten van de release van de single gaan naar Children in Need, een stichting van BBC die zich inzet voor gehandicapte kinderen.

In 1997 organiseerde de BBC een soortgelijk project. Toen kwamen onder meer Lou Reed, Bono, David Bowie, Suzanne Vega en Elton John samen om Perfect Day te zingen.

Meer over