BAT doet kunst weg

AMSTELVEEN - British American Tobacco Nederland (BAT) verkoopt de BAT Artventure kunstcollectie - voorheen bekend als de Peter Stuyvesant Collectie.

Deze gerenommeerde verzameling van moderne kunst bestaat uit sculpturen, schilderijen, tapisserieen en verschillende andere kunstvormen van mensen als Appel, Alechinsky, Woody van Amen, Armando, Robert Mangold, Penck, Serge Poliakoff, Jan Schoonhoven, Jesus Rafael Soto, Daniel Spoerri, Peter Struycken en Victor Vasarely.

De beslissing tot verkoop van de collectie heeft verschillende redenen. Een ervan is de sluiting van de productiefaciliteit van BAT in Zevenaar waar het merendeel van de collectie was tentoongesteld. Een andere reden is het verbod in de Nederlandse Tabakswet nog langer gebruik te maken van de naam Peter Stuyvesant voor de Collectie, die in 1960 werd begonnen door Turmacdirecteur Alexander Orlow.

Het motto was bringing art to the workplace. Vanaf komende herfst zal veilinghuis Sotheby's een aantal veilingen organiseren waarop delen van de BAT Artventure-collectie zullen worden aangeboden. (HET PAROOL)

www.batart.com

null Beeld
Meer over