Bassist Green Day: 'Leven Armstrong op eerste plaats'

Mike Dirnt, bassist bij de beroemde punkgroep Green Day, heeft tekst en uitleg gegeven aan BBC Radio 1 over de ineenstorting van Green Day's zanger Billie Joe Armstrong, die momenteel zijn tijd doorbrengt in de afkickkliniek.

V.l.n.r. Jason White, Billie Joe Armstrong en Mike Dirnt. Beeld getty
V.l.n.r. Jason White, Billie Joe Armstrong en Mike Dirnt.Beeld getty

Armstrong heeft zichzelf laten opnemen naar aanleiding van zijn uitbarsting vorige maand op het iHeartRadio Music Festival in Las Vegas. De zanger ging toen hevig tekeer en sloeg zijn gitaar kapot, nadat de tijd van Green Day's optreden drastisch ingekort werd.

Bassist Mike Dirnt sprak op de Britse radio onder andere over de immense druk, die Green Day zichzelf heeft opgelegd. De punkgroep zal maar liefst 3 albums op minder dan een jaar uitbrengen.

Slapeloos
Over het optreden in Las Vegas zei Dirnt dat ze in geen eeuwen geslapen hadden. De bassist voegde toe dat hij frontman Armstrong 'in geen weken' heeft gezien, omdat de frontman zijn tijd doorbrengt in de afkickkliniek of met zijn gezin.

Ondanks de problemen van Armstrong benadrukte Dirnt dat Green Day zich 'klaarmaakt voor de volgende fase'. Het tweede en derde album van hun drieluik komen in november en januari uit. Volgende zomer trekt Green Day door het Verenigd Koninkrijk om er de grote stadions te vullen.

Mike Dirnt. Beeld getty
Mike Dirnt.Beeld getty
Meer over