'Bad Grandpa' verdrijft 'Gravity' van eerste plaats

'Gravity', de succesfilm met Sandra Bullock en George Clooney als astronauten in nood, is na drie weken verdreven van de eerste plaats in de Amerikaanse bioscopen. De afgelopen dagen was 'Bad Grandpa', uit de koker van de makers van 'Jackass', in de Verenigde Staten de best bezochte film.

Redactie
Hoofdrolspeler Johnny Knoxville deze week bij de première van 'Bad Grandpa'. Beeld afp
Hoofdrolspeler Johnny Knoxville deze week bij de première van 'Bad Grandpa'.Beeld afp

'Jackass Presents: Bad Grandpa', zoals de film voluit heet, bracht in zijn openingsweekend 32 miljoen dollar op. In de film speelt Johnny Knoxville een losgeslagen grootvader die avonturen - waaronder een reeks ongelukken - beleeft met zijn kleinzoon.

Spanning en zwaarmoedigheid
Het succes van de komedie wordt mede toegeschreven aan een overmaat aan spanning en zwaarmoedigheid die in de bioscopen deze herfst tot nu toe domineerde: het publiek zou wel weer eens toe zijn aan iets lichtvoetigs.

'Gravity' stond het afgelopen weekend evengoed nog op de tweede plaats en zag alleen al zijn opbrengst in de VS met ruim 20 miljoen dollar toenemen tot bijna 200 miljoen dollar. 'Captain Phillips', met Tom Hanks als kapitein van een schip dat belaagd wordt door piraten, was goed voor bijna 12 miljoen dollar en stond net als vorige week op plek 3.

Sterrenspektakel
Pas daarna volgt 'The Counselor', met 8 miljoen dollar. Enigszins verrassend kwam het topzware sterrenspektakel met onder anderen Brad Pitt, Cameron Diaz, Penelope Cruz en Javier Bardem in zijn openingsweekend niet verder dan de vierde plaats.

Filmmaatschappij Fox schrijft dat toe aan het 'erg uitdagende, provocatieve' karakter van de film en verwacht dat die zijn weg naar het publiek de komende weken wel weet te vinden als de internationale premières volgen.

Cameron Diaz en Penelope Cruz in 'The Counselor'. Beeld ap
Cameron Diaz en Penelope Cruz in 'The Counselor'.Beeld ap
Meer over