Arrow Rock Festival wil dit jaar comeback maken

Goed nieuws voor liefhebbers van klassieke rockbands uit vervlogen tijden. De organisatie van het Arrow Rock festival onderzoekt serieus of er dit jaar voor het eerst sinds 2008 weer een editie kan gaan plaatsvinden.

Coen Brandhorst
Motörhead op het Arrow Rock Festival van 2008. © ANP Beeld
Motörhead op het Arrow Rock Festival van 2008. © ANP

Dat meldt de Gelderlander vandaag op de website. Plaats van handeling zou het festivalterrein van Huntenpop in het Achterhoekse Silvolde moeten zijn, aldus organisator Ad Ossendrijver. Door uiteenlopende redenen gingen de edities van 2009 tot en met 2011 niet door.

De meest logische datum zou zondag 12 augustus zijn, daags na Huntenpop dat op 10 en 11 augustus gepland staat. Het festival zou zodoende organisatorisch en logistiek kunnen meeliften met Huntenpop. Voor beide festivals zijn nog geen eventuele programma's bekend.

Het festival werd eerder gehouden van 2003 tot 2008 en trok op zijn hoogtepunt in 2006 50.000 liefhebbers naar de podia. Rockdinosaurussen zoals Roger Waters, Meat Loaf, Yes, Alice Cooper, Deep Purple, Status Quo, The Scorpions en Motörhead traden er al eens op.

Meer over