Arabiste Stienen wint Vrouwen in de Media Award

Arabiste Petra Stienen ontvangt vandaag op de Erasmus Universteit in Rotterdam de Vrouwen in de Media Award 2011. Dat meldden de initiatiefnemers van de prijs, profielensite Vrouwenindemedia.nl en sprekersbureau ZijSpreekt.

ANP
Petra Stienen. Foto: Karlijn Philipsen Beeld
Petra Stienen. Foto: Karlijn Philipsen

Oud-diplomate Stienen bleef de andere genomineerden qua populariteit ruim voor. Van de ruim 2770 mensen die hun stem uitbrachten op de kandidaten, koos ruim 42 procent voor de arabiste.

Televisiepersoonlijkheid Linda de Mol moest het doen met 15 procent van de stemmen, terwijl officier van justitie Kitty Nooy de favoriet was van 5 procent van de stemmers.

Expertise
De prijs is bedoeld voor de vrouw die 'in de media het sterkst haar expertise heeft uitgedragen'. Stienen dankt haar bekendheid deels aan haar optredens bij programma's als Pauw & Witteman en EenVandaag, waar ze de Arabische Lente analyseerde.

Het is de eerste keer dat de prijs niet is gewonnen door een politica. De afgelopen jaren ging de award naar de gewezen GroenLinks-voorvrouw Femke Halsema (2010) en eurocommissaris Neelie Kroes (2009).

Meer over