'Apple aast op koptelefoonbedrijf Dr. Dre'

De Amerikaanse computerfabrikant Apple treft voorbereidingen voor de overname van Beats Electronics, een bedrijf dat hoofdtelefoons maakt en dat is opgericht door rapper Dr. Dre en muziekproducer Jimmy Iovine. Dat schrijft de Financial Times op basis van ingewijden. Met de overname is een bedrag van 3,2 miljard dollar (2,3 miljard euro) gemoeid.

Rapper Dr. Dre Beeld afp
Rapper Dr. DreBeeld afp

Mogelijk wordt de overeenkomst volgende week al bekendgemaakt, maar de zakenkrant waarschuwt dat de deal nog niet rond is en dus nog kan afketsen. Apple en Beats Electronics wilden beiden niet reageren op de berichten. Als de overeenkomst rond is, dan zou het de grootste aankoop zijn in de 38-jarige geschiedenis van Apple.

Van oudsher koopt Apple weinig technologie van andere bedrijven, omdat het bedrijf er op vertrouwt dat het in staat is zijn eigen producten - de iPod, de iPhone en de iMac - tot een succes weet te maken. Sinds het overlijden van topman Steve Jobs in oktober 2011 zijn er echter geen revolutionaire nieuwe producten gelanceerd.

Dr. Dre was in 2008 een van de oprichters van Beats. Het bedrijf startte met het maken van koptelefoons, maar heeft inmiddels ook een muziekstreamingservice. Dr. Dre is nu al één van de rijkste hiphopartiesten ter wereld. Zijn vermogen wordt door Forbes geschat op bijna 400 miljoen euro.

Meer over