Anton Corbijn en Dennis Mukwege laatste gasten College Tour dit seizoen

In het programma Frank <3 op NPO 3FM heeft presentator Twan Huys zojuist de laatste twee gasten van het nieuwe seizoen van zijn programma College Tour bekendgemaakt.

Redactie
Corbijn tijdens een tentoonstelling van eigen werk in het Gemeentemuseum in Den Haag Beeld Remko de Waal
Corbijn tijdens een tentoonstelling van eigen werk in het Gemeentemuseum in Den HaagBeeld Remko de Waal

Het rijtje Halina Reijn, Jeroen Dijsselbloem, Guus Meeuwis en Rod Stewart is met de toevoeging van Anton Corbijn en Dennis Mukwege compleet. De een 's lands bekendste fotograaf, de ander een mensenrechtenactivist en vrouwenarts uit Congo.

Corbijn heeft in zijn dertigjarige carriere al grootheden als Nelson Mandela, David Bowie, Robert de Niro en The Rolling Stones voor de camera gehad. Huys verklapte in de uitzending, die op 23 september opgenomen wordt in Den Haag, enkelen van hen aan het woord te laten. 'Waaronder bijvoorbeeld Chris Martin van Coldplay'.

Dennis Mukwege is voor niet iedereen een bekende naam, maar mede daarom juist uitgenodigd. 'We vinden het belangrijk om onze studenten en kijkers ook gasten te presenteren die niet zo heel bekend zijn maar wel goed werk leveren', aldus Huys. Hij noemt Mukwege 'serieus kanshebber voor de Nobelprijs voor de vrede' van dit jaar.

Meer over