Anita Meijer kruipt in de rol van Maria voor The Passion

Zangeres Anita Meyer kruipt voor The Passion in de de rol van Maria. Cabaretier Jörgen Raymann presenteert het paasverhaal over de laatste uren in het leven van Jezus, lieten de omroepen EO en RKK dinsdag weten. Dat acteur en musicalzanger René van Kooten Jezus gaat spelen in het muzikale spektakel dat daags voor Pasen in Den Haag wordt opgevoerd was eerder deze week al uitgelekt.

redactie
The Passion, vorig jaar in Rotterdam Beeld ANP
The Passion, vorig jaar in RotterdamBeeld ANP

The Passion wordt opgevoerd op Witte Donderdag 28 maart vanaf een podium in de Hofvijver in Den Haag en is rechtstreeks te zien op tv. Net als voorgaande jaren trekt een stoet met een groot verlicht kruis door de stad. De route loopt langs het Vredespaleis en Paleis Noordeinde naar de Hofvijver.

Eric van Tijn en een 23-koppig orkest zorgen voor de muzikale begeleiding. De omroepen maken later bekend welke acteurs en artiesten de andere rollen spelen, zoals die van Judas en Petrus.

Het is de derde editie van het evenement. Eerder vond het plaats in Gouda en Rotterdam. Vorig jaar in Rotterdam kwamen tussen de 15.000 en 20.000 mensen af op de paasvertelling. Danny de Munk speelde toen de rol van Jezus.

The Passion is een samenwerking tussen de EO en RKK, het Nederlands Bijbelgenootschap, de Protestantse Kerk en de Rooms-Katholieke Kerk.

Hieronder de hit Why Tell Me Why (1981) van Anita Meijer. Krijgen we ook zo'n swingende Maria?

Meer over