Andy Garcia vertolkt Michail Saakasjvili

Garcia vertolkt de rol van de Georgische president Michail Saakasjvili. Foto EPA Beeld
Garcia vertolkt de rol van de Georgische president Michail Saakasjvili. Foto EPA

TBILISI - De Cubaans-Amerikaanse acteur Andy Garcia (The Godfather III, Ocean's Eleven) is in de Georgische hoofdstad Tbilisi aangekomen voor de opnames van een film over de recente oorlog tussen Georgië en Rusland. Garcia vertolkt de rol van de Georgische president Michail Saakasjvili. Dat meldde een lokale tv-zender maandag.

Volgens Rustavi-2 tv is de bekende acteur zondagavond aangekomen in de hoofdstad waar hij de komende twee dagen opnames maakt in de presidentiële woning.

Regisseur Renny Harlin maakte in augustus zijn plannen voor de film bekend. Harlin is bekend van actiefilms als Die Hard 2 en Cliffhanger. Hij vertelde het Amerikaanse filmblad Variety destijds dat hij deze keer een serieuze film wilde maken.

Anti-oorlogsstatement
De film zou een sterk anti-oorlogsstatement zijn en volgt een Amerikaanse journalist en zijn cameraman die in de gevechten belanden.

Georgische media zetten hun vraagtekens bij de onafhankelijkheid van de film, omdat een van de producers, Papuna Davitaia, een pro-Saakasjvili lid van het parlement is. (ANP)

Meer over