Amsterdamse game-ontwikkelaar strikt Ferry Corsten

Screenshot van de game Beeld
Screenshot van de game

Een gelukkig toeval bracht de Amsterdamse game-ontwikkelaar Virtual Fairground afgelopen jaar in contact met dj Ferry Corsten. Die speelde al met het idee om, op basis van zijn muziek, in de gamewereld actief te worden, Virtual Fairground had daarvoor een perfect project klaarliggen: Pulse.

In Pulse, vanaf zaterdag beschikbaar voor de Iphone (3,99 euro) moet de speler proberen digitale instrumenten en samples in het juiste ritme te zetten, waarbij de muziek wordt weergegeven als een meanderende puls die tussen drie lijntjes heen en weer golft.

Dat begint gemakkelijk met een bassdrum in vierkwartsmaat, maar wordt allengs moeilijker met ritmepatronen en melodieën. Het spel kan ook met z'n tweeën worden gespeeld, waarbij spelers elkaars puls moeten afpakken.

Zaterdag presenteert Corsten in Miami zijn nieuwe cd - een mooi moment om ook het spel op de markt te brengen waar hij aan heeft meegewerkt. ''Het is zelfs zo dat de exclusieve muziek die hij voor Pulse heeft gemaakt op de cd terecht is gekomen,'' zegt Maarten Brands van Virtual Fairground.

iPhone
''Eén nummer, Once, is gebaseerd op zijn muziek uit Pulse. Dat zal bovendien als single uitkomen.'' Het spel zal zowel op de cd, als bij de promotie ervan en bij Corstens dj-sets worden aangeprezen.

Dat het bedrijf bij Corsten uit is gekomen, is een gelukkig toeval. Pulse won vorig jaar een ontwikkelaarswedstrijd die door Virtual Fairground was uitgeschreven om nieuw talent te vinden. Het spel beviel hen zo goed, dat ze het bedrijf op zoek ging naar een uitgever.

''Het idee was om het voor een console uit te brengen, de PSP of de DS bijvoorbeeld. Maar daarmee is het zo moeilijk geld verdienen, dat we eigenlijk van dat idee moesten afstappen. Het is eenvoudiger om voor de Iphone te ontwikkelen.''

''Tot we er achter kwamen dat we in hetzelfde pand aan het Amsterdamse Rietlandpark zitten als de agent van Ferry Corsten. Daar dachten ze al na over een game, en wij hadden iets beschikbaar. Qua muziek sluit hij perfect aan bij Pulse. ''

Brands ziet deze versie als 'Pulse - the Ferry Corsten edition'. ''Heel veel van het oorspronkelijke idee is overeind gebleven. We willen ook verder gaan met Pulse, los van hem. Het spelconcept leent zich uitstekend voor andere dj's.''

Binnenkort komt er ook een Corsten-Pulse voor de pc, die zal worden aangeboden via gameplatform Steam. ''Daar werken we nog aan, evenals versies voor andere mobiele telefoons of toch ook de Nintendo DS. Alles met een aanraakscherm is interessant. '' (HERMAN STIL)

www.pulsethegame.com

Meer over