Amsterdamse band Altin Gün naar festival Coachella

Op het Amerikaanse muziekfestival Coachella zullen dit jaar twee Nederlandse artiesten te zien zijn. Eén daarvan is Altin Gün, een groep uit Amsterdam die Turkse psychedelische folkrock maakt.

Het Parool

Ook de Nijmeegse dj Djordje Petrovic - beter bekend als Satori - mag naar het grootste muziekevenement ter wereld.

“Supertof dat we mogen optreden bij Coachella. We zijn heel blij,” laat Altin Gün weten. “We werken al een tijdje keihard om de band in de Verenigde Staten van de grond te krijgen. Afgelopen zomer zijn we daar al op tour geweest, maar het is waanzinnig dat het nu is opgepakt door Coachella.”

Altin Gün - ‘Gouden Dag’ - bracht in 2018 hun debuutalbum uit, genaamd On. De band, bestaande uit Turkse en Nederlandse muzikanten, speelt grotendeels covers van Turkse bands uit de jaren zestig en zeventig. De muziek is een mengeling van westerse rockmuziek en traditionele Turkse volksmuziek. Het tweede album van de band werd in 2019 genomineerd voor een Grammy.

Coachella vindt plaats in april, in de weekenden van 10 tot en met 12 en van 17 tot en met 19 april. Het evenement wordt gehouden in Indio in Californië, een plaats ten oosten van Los Angeles. De Nederlandse artiesten zullen op 12 en 19 april optreden.

Jaarlijks trekt het muziekfestival ongeveer 250.000 bezoekers. De programmering is vrijdag bekendgemaakt. Naast de Nederlandse artiesten treden onder meer dj Calvin Harris, Lana del Rey, Frank Ocean, Carly Rae Jepsen en Radioheadzanger Thom Yorke op.

Altin Gün en Satori zijn overigens niet de eerste Nederlanders die optreden bij Coachella. In 2018 gaf de Zoetermeerse dj San Holo een optreden op het festival.

Meer over