Amsterdam Fashion Week voor het eerst buiten Amsterdam

Amsterdam Fashion week gaat dit jaar door in aangepaste vorm. Van 17 tot 19 september is er een ‘intiem maar divers programma’. En voor het eerst in de modegeschiedenis wordt de modeweek geopend buiten Amsterdam.

Raounak Khaddari
Amsterdam Fashion Week, Ronald van der Kemp. Beeld Team Peter Stigter
Amsterdam Fashion Week, Ronald van der Kemp.Beeld Team Peter Stigter

De Amsterdam Fashion week (AFW) wordt geopend in Museum Voorlinden in Wassenaar. Net als de voorgaande edities, waar corona nog een punt van aandacht was, is er aandacht voor jong talent en gevestigde namen. Op de eerste dag staat Ronald van der Kemp op het programma met een online veiling van zijn couture face masks en in de avond is de guerrilla expositie van het jassen- en tassenlabel Kassl in Museum Voorlinden.

Op vrijdag is het talentenprogramma van Duran Lantink in het voormalige pand van V&D in de Kalverstraat. In het Eye Filmmuseum wordt ook op vrijdag de collectie van Natan gepresenteerd en de dag wordt afgesloten in het Stedelijk Museum door ontwerper Bodil Ouédraogo.

De laatste dag van deze driedaagse fashionweek begint in de Klaverstraat waar drie relatief jonge labels hun creaties laten zien. En tien jonge talenten die door Scotch & Soda zijn geselecteerd, laten zien hoe zij een nieuwe versie van een bestaande hoodie hebben ontworpen.

Net als voorgaande jaren wil AFW ook verhalen vertellen. Dit jaar gaat dat niet via zogenoemde talks, maar geheel coronaroof via podcasts. In verschillende afleveringen zijn gesprekken met designers en ondernemers te horen over onderwerpen als duurzaamheid, innovatie en over ondernemen en creëren tijdens Covid-19. De podcasts zijn te beluisteren via amsterdamfashionweek.nl.

Meer over