Alec Baldwin reageert na fataal schietincident op filmset: ‘Mijn hart breekt’

Acteur Alec Baldwin kan de shock en het verdriet amper bevatten nadat hij per ongeluk cameravrouw Halyna Hutchins (42) doodschoot op de set van de film Rust. Dat zegt hij in een eerste reactie op het nieuws.

Alec Baldwin heeft ‘geen woorden’ na het tragische incident waarbij Halyna Hutchins om het leven kwam.  Beeld AP
Alec Baldwin heeft ‘geen woorden’ na het tragische incident waarbij Halyna Hutchins om het leven kwam.Beeld AP

‘Ik heb geen woorden voor de shock en het verdriet na het tragische incident waarbij Halyna Hutchins om het leven kwam; een echtgenote, moeder en enorm gewaardeerde collega van ons,’ schrijft de Amerikaan op het officiële Twitter-account van zijn stichting.

‘Ik werk volledig mee met het politieonderzoek om te achterhalen hoe dit kon gebeuren en heb contact met haar man, om mijn steun aan te bieden aan hem en zijn familie. Mijn hart breekt voor haar echtgenoot, hun zoon en iedereen die haar kende.’

Hutchins’ man Matthew, een advocaat met wie ze een 8-jarig zoontje heeft, bevestigt dat hij contact heeft met de acteur. “Hij steunt ons erg,” zegt hij tegen de Britse krant Daily Mail.

Echte kogel

Baldwin (63) schoot Halyna Hutchins per ongeluk dood op de set met een wapen dat als rekwisiet diende. Regisseur Joel Souza raakte daarnaast gewond, maar mocht na een korte ziekenhuisopname volgens actrice Frances Fischer weer naar huis.

Het wapen bevatte naast losse flodders ook een echte kogel, blijkt uit een mail van de leverancier die filmwebsite Indiewire inzag. Losse flodders worden vaak gebruikt bij filmopnames, omdat het losse kruit zorgt voor een ‘schietgeluid’. Er komt daarbij normaal gesproken dus geen kogel uit het wapen.

Baldwin is ondervraagd door de politie, maar werd kort daarop vrijgelaten. Er is geen aanklacht tegen hem ingediend. De opnames van de film liggen voorlopig stil.

Meer over