Albert Verlinde vertrekt bij Stage Entertainment

Albert Verlinde neemt per 1 december afscheid van zijn functie als Managing Director van Stage Entertainment Nederland. De theaterproducent wil ‘een andere weg inslaan’, laat hij dinsdag weten.

ANP
Albert Verlinde. Beeld Linda Stulic
Albert Verlinde.Beeld Linda Stulic

Nu de programmering tot eind 2022 rond is, voelt het voor Verlinde als een logisch moment om het stokje over te dragen. “Ik ben dit jaar ruim twintig jaar producent. Dat doe ik met ziel en zaligheid. Toch zocht ik een logisch moment om te stoppen bij Stage Entertainment. Als Managing Director Nederland heb ik geweldige en mooie jaren meegemaakt waar ik met zeer veel plezier op terugkijk.”

Verlinde is dankbaar dat hij musicals als The Lion King, Was getekend, Annie M.G. Schmidt en TINA heeft kunnen maken. “Nu de programmering voor de komende tijd staat, kan ik met een gerust hart weg. Ik zal me overigens blijven inzetten voor het theater. Onder meer als voorzitter van het Nationaal Theater Fonds en het Nationaal Theater Weekend.”

Reactie Stage Entertainment

Verlinde geeft sinds januari 2015, toen zijn bedrijf Albert Verlinde Entertainment samenging met de Nederlandse tak van Stage Entertainment, leiding aan het bedrijf. Arthur de Bok, de CEO van Stage Entertainment, laat weten Verlinde dankbaar te zijn voor zijn inzet de afgelopen jaren.

De Bok prijst de veranderingen die de producent heeft doorgevoerd. “De theaters hebben een sterk profiel gekregen, er zijn geweldige shows naar het Nederlands publiek gebracht en samen met de ervaren teams heeft hij ook voor de herstart in 2021 een sterke programmering tot stand gebracht. Ik wil Albert dan ook bedanken voor zijn creativiteit en grote betrokkenheid en wens hem alle succes.”

Meer over