Albert Verlinde toch gewoon naar RTL Live

Na een zomer zonder talkshows bij de publieke omroep begint het nieuwe tv-seizoen weer, en dus de traditionele seizoenspresentaties. Maandag was die van RTL in Eye.

Joep School
Verlinde tijdens de allerlaatste keer als presentator van RTL Boulevard Beeld anp
Verlinde tijdens de allerlaatste keer als presentator van RTL BoulevardBeeld anp

Hij kon er een week geleden nog niks over zeggen maar Albert Verlinde gaat dan toch, in wisselbeurten met Angela Groothuizen, het vijfuurprogramma RTL Live presenteren. RTL is verder bezig met het opstarten van een eigen drama-unit, onthulde directeur content Matthias Scholten. "Daarmee willen we zelf scripts ontwikkelen en series maken.

Wij proberen mee te veranderen met het medialandschap: content heeft geen vaste lengtes meer van een half uur, uur of anderhalf uur. Via ons on demandplatform RTL XL en onze eigen YouTube-kanalen als Concentrate, zal ook kortere content zichtbaar worden."

Expeditie Robinson
Toch besteede programmadirecteur Erland Galjaard voornamelijk aandacht aan programma's die voor lineaire televisie zijn gemaakt: op RTL5 keert Temptation Island terug, net als Expeditie Robinson, dat vanaf 8 september op tv is.

Nicolette Kluijver gaat een nieuw dagelijks realityprogramma (Get the F*ck Out of My House) presenteren in een toch wel vrij bizar format: honderd mensen verblijven in een huis dat eigenlijk voor slechts vier personen is bedoeld. Wie het twee maanden volhoudt, wint een groot geldbedrag. Galjaard: "Realityprogramma's zijn belangrijk met het oog op het nieuwe kijken, ze worden online massaal teruggekeken."

Actualiteit
RTL4 moet meer en meer een zender van de actualiteit en live tv worden, volgens Galjaard nodig in een wereld waar alles steeds sneller gaat. Vanaf 17.00 uur volgen dagelijks RTL Live, Boulevard, RTL Nieuws en RTL Late Night elkaar op.

Nog drie dingen die verder opvallen: Robert Jensen keert terug op tv en maakt vanuit Amerika, waar hij de laatste jaren woont, een programma richting de verkiezingen (vanaf 20 oktober op RTL 5), Voetbal Inside bestaat vijftien jaar en Linda de Mol gaat vanaf maandag (21.30 uur op RTL4) The Story of My Life presenteren waarin bekende Nederlanders een blik in de toekomst werpen door geschminkt te worden alsof ze hoogbejaard zijn.

Galjaard: "We beginnen met Wesley en Yolanthe Sneijder. John de Mol heeft het geproduceerd: het zou me niet verbazen als het een wereldhit wordt." Waarvan akte.

Meer over