Albert Verlinde legt musical op Mallorca stil

Geldproblemen bij de Duitse producent hebben ertoe geleid dat Albert Verlinde de stekker uit zijn musical Daddy Cool op Mallorca trekt. De voorstellingen op het Spaanse eiland zijn voorlopig stilgelegd. Dat maakte Jeroen Dona, directeur van Albert Verlinde Entertainment, vrijdag bekend.

Een scène uit Daddy Cool. Beeld anp
Een scène uit Daddy Cool.Beeld anp

Het Duitse Sunny Music Entertainment kan zijn financiële verplichtingen niet meer voldoen. Dona noemt de beslissing uiterst teleurstellend, maar zegt niet anders te kunnen, 'zeker gezien het feit dat het vertrouwen ontbreekt dat het op korte termijn weer goed komt'.

De Duitse producent had het Bossche theaterbedrijf gevraagd de dansmusical Daddy Cool naar Mallorca te brengen. In het Trui theater in Palma de Mallorca stond de voornamelijk Nederlandse cast, met onder anderen Ruben Heerenveen en Nicky van der Kuyp, sinds 29 juni op de planken. De show zou tot en met 23 september op het eiland te zien zijn.

'Het is een mooi avontuur geweest en dit hoort bij ondernemen. Als je nieuwe dingen bedenkt en innoveert, loop je ook wel eens een blauwtje.'

De cast tijdens de repetitie van de musical Daddy Cool International Mallorca. Beeld anp
De cast tijdens de repetitie van de musical Daddy Cool International Mallorca.Beeld anp
Meer over