AH’s nieuwe Harry Piekema heet Ilse

Albert Heijn heeft een nieuw boegbeeld: Ilse (35), een kruising tussen Soof en Bridget Jones, maar dan met een goede relatie. Ze heeft een vriend, een zoontje en een nieuwe baan als supermarktmanager.

Het Parool
Actrice Randy Fokke als Ilse. Beeld -
Actrice Randy Fokke als Ilse.Beeld -

In de commercial – vanaf ­zondag op tv – volgen we Ilse, immer op­gewekt, tijdens een chaotische ochtend vol tegenvallers: auto klem geparkeerd, lekke fietsband, vieze hamsterkooi.

Daarmee heeft AH een opvolger voor Harry Piekema, die tussen 2005 en 2014 in meer dan 150 reclames speelde. “Op een gegeven moment was ­hij groter dan Albert Heijn. Je moet dus als acteur of actrice wel weten waar je aan begint,” zegt woordvoerder Ronald van der Aart van AH.

Via castings is de supermarkt­keten bij Randy Fokke (1984) terechtgekomen. De actrice studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, had bijrollen in Penoza, Overspel en Sluipschutters en werkte voor Het Parool, onder andere als fotograaf. Dit najaar is ze te zien in de voorstelling Een man een man, met Kees Prins en Pierre Bokma.

Het is wel de bedoeling dat ‘Ilse’ in het dagelijks leven ook haar boodschappen bij AH haalt. “Het is natuurlijk niet handig als ze bij de Jumbo wordt gefotografeerd. Daar zijn we overigens niet bang voor. Daar kwam ze toch al niet.”

Meer over