Afrojack wordt de grote act op het Eurovisie Songfestival

Geen Madonna in Nederland, maar een Nederlandse act met internationale allure: Afrojack gaat optreden tijdens het Eurovisie Songfestival.

Mark den Blanken
Afrojack. Beeld ANP Kippa
Afrojack.Beeld ANP Kippa

Dat onthulde head of show Gerben Bakker zojuist bij Bart Arens op NPO Radio 2. Afrojack zal samen met een speciaal samengesteld orkest en koor de intervalact tijdens de finaleshow van het liedjesfestijn verzorgen.

Na het fiasco met Madonna vorig jaar in Israël had de organisatie van het Songfestival al aangegeven niet een internationale act te gaan zoeken voor het Songfestival, maar het dichter bij huis te houden. Dat lukt met Afrojack, de dj woont in Spijkenisse onder de rook van Rotterdam. Het muziekfeest zal halverwege mei plaats vinden in Ahoy in de Maasstad.

“We gaan niet zomaar Afrojack op het podium zetten,” legt Bakker uit. “Maar we gaan iets heel speciaals doen. Natuurlijk zouden we hem achter een dj-booth kunnen zetten en dan gaat hij een waanzinnige act weggeven. Maar ons thema is Open Up, dus we willen heel graag verschillende stijlen met elkaar verbinden. Afrojack gaat daarom optreden met een live orkest, 65 man. Jonge muzikanten die we allemaal geselecteerd hebben van de conservatoria in Nederland. Dus het wordt een cross-over van allemaal muziekstijlen.”

Kippenvel

Het wordt een drukke bedoeling op het podium tijdens de act van Afrojack. “Er zijn geloof ik nog nooit zoveel mensen tegelijk op het eurovisiepodium geweest,” zegt Bakker. “65 man orkest, 25-koppig gospelkoor, Afrojack en onze danscrew met 40 man.” De repetities zijn al in volle gang. “Ik krijg nu al kippenvel,” vult de man die over de liveshows gaat glunderend aan.

Afrojack, net als de Nederlandse inzending Jeangu Macrooy met Surinaamse roots, is al jaren internationaal succesvol als dj. Hij scoorde een top 10-hit in de Verenigde Staten samen met Pitbull en Ne-Yo met het nummer Give me Everything. Hij stond in 2019 op nummer 9 in de top 100-lijst van meest populaire dj's van het Britse tijdschrift DJ Mag.

Meer over