Adjunct-hoofdredacteur verlaat De Telegraaf na 21 jaar

Adjunct-hoofdredacteur Jan-Kees Emmer vertrekt bij De Telegraaf. 'Hij doet dat met pijn in zijn hart', schrijft hij op Facebook. Hij wenst de nieuwe hoofdredacteur Paul Jansen veel succes.

Het hoofdkantoor van De Telegraaf aan de Basisweg in West Beeld anp
Het hoofdkantoor van De Telegraaf aan de Basisweg in WestBeeld anp

Emmer werkte sinds 1994 bij de krant. Hij was onder meer verslaggever Koninklijk Huis en correspondent in de Verenigde Staten. De laatste jaren hield hij zich bezig met de digitale activiteiten van De Telegraaf.

Nieuw tijdperk

Binnen de gelederen van De Telegraaf heerst al langere tijd onrust. Zo nam voormalig hoofdredacteur Sjuul Paradijs in mei al afscheid. Hij werkte 29 jaar voor de krant. Politiek commentator Paul Jansen volgde hem begin deze maand op. Hij heeft de taak om De Telegraaf een nieuw tijdperk in te leiden. Voor De Telegraaf zat hij in het bestuur van het Genootschap van Hoofdredacteuren.

Ook Stella Ruisch verlaat De Telegraaf, zo maakte de Telegraaf Media Groep (TMG) vandaag bekend. Het vertrek van Ruisch, die 39 jaar voor de krant heeft gewerkt waarvan bijna vijftien jaar als adjunct-hoofdredacteur, volgt in goed overleg. Ze bedacht onder meer de tabloidspecial van de Woonkrant en was betrokken bij de start van magazine Vrouw. Afgelopen jaar werkte ze aan het uitbouwen van de bijlage Reizen Varen Wonen op zaterdag.

Meer over