Adele spuugt in haar vaders gezicht, als ze hem ziet

Het komt niet meer goed tussen Adele en haar vader, die de zangeres en haar moeder Penny verliet toen Adele drie was. Toen Adele probeerde haar relatie met haar vader te herstellen, stelde hij haar enorm teleur door in een interview te verklaren dat haar problemen met mannen het gevolg waren van het feit dat hij haar destijds in de steek liet. 'Als ik hem ooit terugzie, spuug ik in zijn gezicht,' liet de Grammy-winnares weten.

Redactie
Adele tijdens de Grammy-uitreiking. Beeld afp
Adele tijdens de Grammy-uitreiking.Beeld afp

'Ik was klaar om een poging te doen opnieuw een band met hem te hebben. Maar hij heeft het verknald. Hij zal nooit meer iets van mij horen, want er is niets dat me bozer kan maken dan mijn vader die wordt omgekocht door de pers. Het maakt me zo boos!'

Bloed koken
'Na tien jaar komt hij plots tevoorschijn en zegt hij: misschien ben ik verantwoordelijk voor de problemen die ze heeft met mannen. Fuck off! Hoe durft hij commentaar te geven op mijn leven? Daarvan gaat mijn bloed koken. Mijn familie zit ermee opgescheept, mijn vrienden voelen zich erdoor gestoord, het zorgt ervoor dat ik me vreemd ga gedragen en het maakt me triest.' Haar vader zou verklaard hebben dat hij 'haar zo graag ziet'. 'Echt? Waarom zeg je me dat via een krant?' aldus de zangeres in de Amerikaanse Vogue.

Adele, die vorig weekend zes Grammy's won, zegt nu dat ze haar vader niet nodig heeft. Ze heeft altijd de liefde van haar moeder gekregen en kan rekenen op de steun van haar uitgebreide familie. Ze groeide op met haar moeder in een klein appartement in Londen.

Grote familie
Adele: Mijn moeder is de kalmste, sterkste en slimste persoon die ik ken, en mooi daar bovenop. 'Ze komt uit een gezin met vijf kinderen. Die hebben ook allemaal kinderen, en die krijgen nu ook kinderen. Mijn familie aan moeders kant is enorm groot. Allemaal schitterende mensen. De vrouwen staan er aan het roer en die helpen elkaar. Mama heeft me alleen opgevoed, maar toch stond er een team achter haar.'

Adele woont sinds kort op een landgoed van 9 miljoen euro in het graafschap Essex. Ze betaalt een maandelijkse huur van 18.000 euro en hoewel ze negen van de tien slaapkamers niet gebruikt, is ze dol op het huis omdat het haar toelaat aan de roem te ontsnappen.

Vriend in de buurt
'Dat huis geeft me een veilig gevoel', verklaart ze. Het voormalige klooster heeft twee zwembaden, een tennisveld, ruimte voor een helikopter om te landen en een apart woonblok voor haar medewerkers. Haar vriend Simon Konecki woont op een half uur rijden, in Brighton.

Tijdens een recent interview bekende de 23-jarige zangeres dat ze het moeilijk had toen ze uit huis trok. Ze besloot dan ook weer bij haar moeder in te trekken. 'Na mijn eerste plaat ging ik in mijn eentje wonen in Notting Hill. Mijn leven stortte toen in. Ik betaalde de rekeningen niet, mijn huis lag vol troep, het was ellendig. Zonder mijn moeder kon ik niet functioneren, dus trok ik weer bij haar in. Ik geef liever mijn nederlaag toe dan dat ik op een dag thuiskom en de ratten aan me beginnen peuzelen.'

Adele. Beeld ap
Adele.Beeld ap
Meer over