Tips

ADE-keuzestress? Dit zijn de 5 beste feestjes volgens Joris Voorn

Nog geen idee welke van de meer dan 1000 feestjes je moet bezoeken tijdens Amsterdam Dance Event? Het Parool vraagt vijf dj’s waar zij zelf zouden gaan feesten. Vandaag: dj Joris Voorn (42).

Jari Goedegebuure
Joris Voorn. Beeld Jos Kottmann
Joris Voorn.Beeld Jos Kottmann

DGTL met o.a. Orbital

“Het leuke van ADE is dat het een tentoonstelling is van zo’n beetje alle artiesten van over de hele wereld, waardoor je spannende line-ups hebt die je hier de rest van het jaar niet kan vinden. Voor wie in de jaren ‘90 is begonnen met het luisteren of maken van muziek, is Orbital een van de grootste acts. Je kon er niet omheen: kwaliteit, die niet in een hokje te plaatsen was. Ze spelen weergaloze livesets en hebben zo’n beetje alle grote festivals in de wereld platgespeeld. En nu staan ze op DGTL, onder andere samen met Floating Points en Âme.”
Vrijdag 18 oktober, 22.00-07.00 uur, NDSM-loods

AUS Music in Shelter

“Shelter is een mooie donkere club, een hele toffe plek. Dit label, van Will Saul uit Engeland, staat voor kwaliteitshouse en -techno. Onder andere Floorplan draait, het house-alterego van Robert Hood. Sinds een paar jaar doet hij dat samen met zijn dochter, wat best bijzonder is. Daar staan ook onze vrienden van Detroit Swindle bij en Cinthie, een hele leuke jackinghouse-dj uit Berlijn. Een line-up met vrij stevige house.”
Woensdag 16 oktober, 23.00-07.00 uur, Shelter

Maeve in Tolhuistuin

“Nog een leuk, klein technofeestje. Mano Le Tough is niet bij iedereen even bekend, maar hij maakt hele goede muziek en is een uitstekende dj. Hij draait een soort new school detroit: atmosferische, mooie techno. Daarnaast staan Baikal, Phil Kieran en The Drifter.”
Zaterdag 19 oktober, 23.00-08.00 uur, Tolhuistuin

Richie Hawtin in NDSM-loods

“Hier ga ik zelf ook zeker kijken. Richie Hawtin heeft geen introductie nodig, natuurlijk. Hij is in de afgelopen dertig jaar binnen de techno een van de toonaangevende artiesten geweest. Close is een wat steviger project van hem, waarbij hij een liveset doet. Aan Hawtins zijde staat Modeselektor, een vrij eigenzinnig elektronisch duo uit Berlijn.”
Woensdag 16 oktober, 19.00-00.00 uur, NDSM-loods

Giegling bij Audio Obscura

“Giegling is een collectief en label uit Duitsland, dat muziek alleen maar op vinyl uitbrengt. Obscuur, met heel gevarieerde muziek. Van oldskool detroit tot hele diepe house, en alles daar tussenin. Traumprinz is mijn favoriet, maar ze hebben ook veel onbekend talent. Muzikaal wordt dat een heel interessante dag.”
Zaterdag 19 oktober, 06.00-13.00 uur, The Loft, A’DAM Toren

Draait zelf op

Audio Obscura x Spectrum, donderdag 17 oktober, 22.00 tot 06.00 uur, b2b met Kölsch, Muziekgebouw aan ‘t IJ

Awakenings x Joris Voorn & friends, zaterdag 19 oktober, 12.00 tot 22.00 uur, Gashouder

Meer over