27 singles van Whitney Houston in Britse hitlijsten

Niet minder dan 27 singles van de dit weekend overleden zangeres Whitney Houston zijn weer opgenomen in de Britse hitlijsten, volgens de Official Charts Company.

Redactie
Rouwbetuigingen bij het hotel waar Whitney Houston afgelopen weekend overleed. Beeld afp
Rouwbetuigingen bij het hotel waar Whitney Houston afgelopen weekend overleed.Beeld afp

Waarschijnlijk staan de bekendste en meest geliefde nummers van Houston dit weekend al in de top 40, inclusief I Will Always Love You, I Wanna Dance with Somebody en My Love is Your Love, schrijft The Guardian. De overige nummers zijn te vinden in de top 200 van populairste nummers. Het greatest hits-album van Houston staat nu rond plaats zes van populairste albums in het Verenigd Koninkrijk.

Platenmaatschappij Sony kreeg deze week kritiek te verduren nadat het greatest hits-album The Ultimate Collection na de dood van de zangeres duurder werd gemaakt. Inmiddels kost het album weer net zoveel als toen Houston nog leefde.

In zowel de Nederlandse Top 40 als de Top 50 is Houston overigens (nog) niet terug te vinden. De zangeres overleed afgelopen zaterdag op 48-jarige leeftijd in een hotel in Los Angeles en zal aanstaande zaterdag begraven worden.

Meer over