Tips

10x Weekendtips: geld inzamelen voor Bob Angelo Fonds of dansen op hardstyle

Of je nou zin hebt om te dansen, naar het witte doek te kijken of juist naar beschilderde doeken; Amsterdam biedt elk weekend tal van evenementen. Maar omdat het weekend nu eenmaal maar twee dagen duurt, helpt Het Parool je met het kiezen van de leukste of bijzonderste evenementen die je dit weekend niet mag missen. Tips van onze redactie.

Redactie
null Beeld Parool/COC
Beeld Parool/COC

FILM // The Interview
Pathé Arena vrijdag 23 en zaterdag 24 januari om 23.55 uur en Pathé De Munt vrijdag 23 en zaterdag 24 januari om 23.10 uur, zondag 25 en maandag 26 januari om 21.35 uur
Voorpremière van de controversiële actiekomedie van Evan Goldberg en Seth Rogen, met James Franco, Seth Rogen en Randall Park. Over twee mannen die elke avond het populaire entertainment tv-programma Skylark tonight maken. Wanneer zij er achter komen dat de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un fan is van de show, regelen zij een interview met hem om te bewijzen dat ze ook serieuze journalisten zijn. Als de mannen zich voorbereiden om naar Pyongyang te reizen, worden ze gerekruteerd door de CIA om Kim Jong-un te vermoorden.
www.pathe.nl

THEATER // MV2
Carré vrijdag 23 en zaterdag 24 januari om 20.00 uur en ook hier een extra voorstelling zondag 1 maart om 16.00 uur.
Huub Stapel is na meer dan 360 voorstellingen van Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus, terug met nieuwe relatie- en liefdestips en nog meer verschillen tussen mannen en vrouwen. Regie Peter de Baan. De voorstelling is zaterdag 7 februari om 20.00 uur ook in Schouwburg Amstelveen. Voor de extra voorstelling in Carré op zondag 1 maart is nog geen on line-kaartverkoop mogelijk.
www.carre.nl of www.m-v2.nl

THEATER // Bedrog
Bellevue vrijdag 23 en zaterdag 24 januari om 20.30 uur
Het gezelschap Barakoeda speelt in samenwerking met Nachtgasten een klassieker van Harold Pinter over overspel, bedriegen en bedrogen worden. Spel Yorick Zwart, Ilse Heus en Kees Boot, regie Koen Wouterse.
www.theaterbellevue.nl

MUZIEK // Nationale Opera & Ballet
Nationale Opera & Ballet (voorheen Muziektheater) zondag 25 om 13.30 uur en verder ook dinsdag 27 en woensdag 29 januari, dinsdag 3, donderdag 5 februari om 20.00 uur en zondag 8 februari om 13.0 uur.
il viaggio a Reims: nieuwe productie door De Nationale Opera. Rossini schreef deze opera naar aanleiding van de kroning van Karel X op 20 mei 1825. Een gezelschap uit heel Europa reist naar Reims om deel te nemen aan de festiviteiten. Iedere hooggeplaatste gast zingt de koning toe in de stijl van zijn/haar land. Regie Damiano Michieletto, muzikale leiding Stefano Montanari.
www.operaenballet.nl

MUZIEK // Flamenco Biënnale
Bimhuis zaterdag 24 en zondag 25 februari om 20.30 uur
Tijdens de vijfde Flamenco Biënnale komt de internationale flamencotop naar Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. Dit weekend zijn twee Flamenco-concerten in het Bimhuis. Zaterdag verzorgen de gitaristen José Quevedo Bolita en Dani de Morón een hommage aan de vorig jaar overleden Flamenco-gigant Paco de Lucía en zondag speelt hier het Spaanse ensemble Ultra High Flamenco onder leiding van bassist Pablo Martín. Het ensemble speelt samen met de Nederlandse musici Maarten Ornstein, Oene van Geel en Tony Roe. Zie de website voor alle concerten (en dansvoorstellingen) tijdens de Flamenco Biënnale, die ook in andere steden, nog duur tot en met dinsdag 3 februari.
www.flamencobiennale.nl

KIND // Zus van Mozart
Krakeling vrijdag 23 januari om 19.30 uur en zaterdag 24 januari om 16.00 uur
Muzikale voorstelling van Daniël van Klaveren (tekst en regie) over Nannerl Mozart, de briljante zus van Amadeus. Stel je voor: je speelt als kind briljant piano én viool. Iedereen vindt je een wonderkind. Maar ja, je broertje heet Wolfgang Amadeus en die kan er ook wat van... Deze voorstelling, bedoeld voor publiek vanaf zeven jaar, is een ode aan 'hen die niet worden opgemerkt'. Met Michiel Bijmans, Jiska de Wit en violist Rudolf Nottrot.
www.krakeling.nl

NACHTLEVEN // X-Qlusive Fontliner
Heineken Music Hall zaterdag 24 januari om 22.00 uur
Q-Dance presenteert met trots een nacht met producer Frontliner, een grote naam in de hardstyle scene. Zijn kenmerkende sound - een onderscheidende combinatie van high-tech beats en euforische melodieën - leverde hem de bijnaam "The Melody Man".
www.q-dance.com

GAY // True Collors
Paradiso zondag 25 januari van 16.00 tot 02.00 uur
COC Nederland houdt voor de derde keer een benefietfeest ten bate van het Bob Angelo Fonds. In Paradiso treden onder anderen zangeres Ruth Jacott en Voice of Holland-finalist Sjors van der Panne op, er zijn gerenommeerde dj's en de presentatie is in handen van Rik van de Westelaken. Het Bob Angelo Fonds is genoemd naar het pseudoniem van homo-activist en mede-oprichter van het COC Niek Engelschman (1913-1988). Het fonds ondersteunt kleinschalige initiatieven, gericht op de acceptatie van LGBT's in Nederland en in het Caribische deel van het koninkrijk. Zie de websites voor kaarten en inlichtingen.
www.truecolors.nl of www.coc.nl/bobangelofonds

EXPOSITIES // Artist-IQ 500 jaar kunst
Beurs van Berlage tot en met zondag 1 februari
Beurs met werk uit vijf eeuwen kunst van vier galeries: Tom Okker Art, Douwes Fine Art, Peter Pappot en Van Loon. Tom Okker Art is gespecialiseerd op het gebied van moderne, hedendaagse kunst, Douwes Fine Art is al vijfhonderd jaar actief in Amsterdam, Londen en Hong Kong en heeft onder meer originele werken van Rembrandt, Kunsthandel Peter Pappot heeft schilderijen van Nederlandse, Belgische en Franse schilders uit de periode 1800 tot 1950 (van Matisse tot Van Dongen) en Van Loon Galleries - met vestigingen in Vught en Amsterdam - is gespecialiseerd in moderne kunst. De Beurs van Berlage (Damrak 243) is open van donderdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 21.00 uur en van zondag tot en met woensdag van 11.00 tot 18.00 uur.
www.artist-iq.nl

DE MIX // Opening nieuwe vestiging OBA Linnaeusstraat
Zaterdag 24 januari van 13.00 tot 16.00 uur en zondag 25 januari van 15.00 tot 17.00 uur.
Feestelijk opening van deze nieuwe bibliotheek die de tijdelijke OBA-vestigingen Oosterpark en Watergraafsmeer vervangt. Met zaterdag om 13.00 uur om 13:00 voor de jeugd Meneer B. viert feest van Martijn Donders en het spreekuur Boeken op recept en zondag in samenwerking met Schrijvers uit Oost en de Linnaeus Boekhandel een middag met o.a. Herman Koch, Anton Valens en Iris Koppe. Het adres van de nieuwe bibliotheek is Linnaeusstraat 40, waar eerder een Albert Heijn was gevestigd.
www.oba.nl/activiteit.opening.html

Margje Wittermans en Kees Boot in Bedrog Beeld Geertje Mulder
Margje Wittermans en Kees Boot in BedrogBeeld Geertje Mulder
Il viaggio a Reims Beeld Petrovsky & Ramone
Il viaggio a ReimsBeeld Petrovsky & Ramone
Zus van Mozart Beeld Daniel van Klaveren
Zus van MozartBeeld Daniel van Klaveren
True Collors Beeld True Collors/COC
True CollorsBeeld True Collors/COC
Meer over