Weekendtips

10 x Weekendtips: De nieuwe animatie van Aardman of een homo-lesbisch koor

Of je nou zin hebt om te dansen, naar het witte doek te kijken of juist naar beschilderde doeken; Amsterdam biedt elk weekend tal van evenementen. Maar omdat het weekend nu eenmaal maar twee dagen duurt, helpt Het Parool je met het kiezen van de leukste of bijzonderste evenementen die je dit weekend niet mag missen. Tips van onze redactie.

Redactie
null Beeld Het Parool
Beeld Het Parool

FILM // Shaun het schaap - de film
Filmhallen, Pathé Arena, Pathé De Munt, Pathé Tuschinski, vanaf zondag 22 maart
Voorpremière van de animatiefilm uit de Aardman Studio, de makers van onder meer Wallace & Gromit. Het schaap Shaun en zijn wollige vriendjes, die eerste bijrollen speelden in andere films van Aardman, spelen nu de hoofdrol in deze briljante animatiefilm die zondag in première gaat en deze week verder alleen nog te zien is in de Nederlandse nasynchronisatie.

THEATER // Een sneeuw
DeLaMar, vrijdag 20 en zaterdag 21 maart om 20.30 uur en zondag 22 maart om 15.00 uur
Het Toneel Speelt met een klassieker van Willem Jan Otten over een verjaardag met veel pijnlijke oorlogsherinneringen. Spel o.a. Anne Wil Blankers, Joop Keesmaat, Marisa van Eyle, Bart Klever, Benja Bruijning en Carine Crutzen, regie Mette Bouhuys. Deze klassieker is ook zondag 10 mei om 15.00 uur in de Meervaart (dit is de laatste voorstelling van de tournee).

THEATER // In gesprek met mijn moordenaar
Kleine Komedie, zondag 22 maart om 20.15 uur
Muzikale thriller door het Zweeds-Nederlandse gezelschap De Andersons over de moord op de Zweedse premier Olof Palme die in februari 1986 in Stockholm werd doodgeschoten. Tekst Arjen Lubach, verder tekst, spel en zang Anna Agren en Roel Dullaart, regie Karina Kroft. Met vooraf een korte inleiding door Arjen Lubach.

MUZIEK // Paul Simon & Sting
Ziggo Dome, zondag 22 maart en ook zaterdag 18 april om 19.30 uur
De twee rocksterren - respectievelijk 73 en 63 jaar - waren al jaren bevriend, toen ze in 2013 voor het eerst samen optraden tijdens een benefietshow. Het klikte zo goed dat de samenwerking leidde tot de alom bejubelde wereldtournee On stage together. Met alle grote hits: van Roxanne tot Graceland. Omdat het concert al snel vrijwel was uitverkocht, is er volgende maand een extra concert.

MUZIEK // Spandau Ballet
Heineken Music Hall, zaterdag 21 en zondag 22 maart, beide avonden om 20.00 uur
Dit weekend treden in de HMH twee Amerikaanse popbands op, die grote hits hadden en hebben: Spandau Ballet op zaterdag 21 maart met de Soulboys of the Westerd World-tour. Deze band scoorde in de jaren tachtig wereldhits met songs als True en Gold. En Train op zondag 22 maart met de Bulletproof Picasso Tour: een uit San Francisco afkomstige rockband met frontman Patrcik Monahan, bekend van hits als Drops of Jupiter en Hey, soul sister.

KIND // De zere neus van Bergerac
Stadsschouwburg, vrijdag 20 maart, zaterdag 21 maart, dinsdag 24 maart om 19.00 uur, zondag 22 en woensdag 25 maart om 14.30 uur (zondag 22 maart is uitverkocht)
Het Ro Theater met een jeugdmusical van en met Arjan Ederveen, die zich losjes baseerde op het toneelstuk Cyrano de Bergerac. Verder met Jack Wouterse, Wart Kamps, Ellen Pieters en Sylvia Poorta, regie Pieter Kramer, vanaf 8. In feite een 'welriekend sprookje' over klunzige feeën, een dappere dichter, oenige vechtersbazen, smerige trollen en een belachelijke neus. Arjan Ederveen en Pieter Kramer toveren het klassieke verhaal van Cyrano de Bergerac om in een vrolijke voorstelling vol Franse meezing-chansons, echte degengevechten en veel te veel haastverkledingen. Van de makers van de bekroonde voorstellingen Lang en gelukkig, Woef side story, Snorro en Moord in de kerststal.

GAY // Galakoor
Westerkerk, zaterdag 21 maart om 20.00 uur
Eerste roze homo-lesbisch koor van Nederland onder leiding van Yt Nicolai, verder met lesbisch koor VoCaMe en Concerto Barocco met Bach's Johannes Passion.

GAY // Bear Necessity Bear Pride 2015
Hotel Arena, zaterdag 21 maart van 19.00 tot 08.00 uur 's ochtends
Extra lange editie van een dansfeest voor zwaarlijvige harige mannen en hun 'chasers', met de verkiezing van Mr. Bear 2015, dj's Mike J., Rado, Big General, Bramsterdam en vele anderen.

EXPOSITIES // Terry O'Neill: Rock 'n' roll album
Galerie Eduard Planting van zaterdag 21 maart tot en met zaterdag 23 mei
De Britse fotograaf Terry O'Neill portretteerde alle grote rocksterren door de decennia heen: van The Beatles tot Bruce Springsteen tot van Tina Turner tot Amy Winehouse. De galerie (Eerste Bloemstraat 2) is open woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

null Beeld Terry O'Neill
Beeld Terry O'Neill
Een sneeuw Beeld Leo van Velzen
Een sneeuwBeeld Leo van Velzen
DJ Big General en DJ Bramsterdam. Beeld Anthony Echenn
DJ Big General en DJ Bramsterdam.Beeld Anthony Echenn
Meer over