Weekendtips

10 x dit moet je doen dit weekend

Het weekend staat voor de deur. Wat gaan we doen? Tien tips van de redactie.

Charlotte Knobben
Mono Japan is een culturele beurs met authentiek Japans ambachtschap en design. Beeld Mono Japan
Mono Japan is een culturele beurs met authentiek Japans ambachtschap en design.Beeld Mono Japan

ETEN & DRINKEN
1. Oedipus X Stork: Noord Beer Dinner
Vrijdag vindt voor de tweede keer het Noord Beer Dinner plaats, waarvoor Brouwerij Oedipus en restaurant Stork de krachten hebben gebundeld. Deze keer speelt vis de hoofdrol: de specialiteit van het restaurant. Uiteraard zijn speciaalbiertjes ook aanwezig. Het menu kent vier gangen met vier bijpassende bieren, voor €50. Reserveren kan via tasting@oedipus.com.

2. Wijnproeverij Dijkwijn
Proef bij restaurant Stroop de natuurlijke kwaliteitswijnen van Dijkwijn. Hun wijnen worden op een verantwoorde manier geproduceerd: laag in sulfiet en zonder kunstmatige geur- en smaaktoevoegingen. Een wijnexpert geeft uitleg bij de vier wijnen. Ook zijn er hapjes. De prijs is €20, reserveren kan via info@restaurantstroop.nl.

3. Mono Japan
Komend weekend staat het Lloyd Hotel in het teken van Japan. Mono Japan is een culturele beurs over Japanse ambacht en design. Er is aardewerk, servies, kunst, textiel en natuurlijk eten en drinken, zoals typische thee en sake, een Japanse alcoholische drank. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan workshops en lezingen van kunstenaars. De entree is gratis.

4. How to make a real salad
Denk je bij een salade aan tomaten, komkommer en wat sla? Een salade kan zoveel meer zijn, tenminste: volgens de meiden van de blogs Lisa Goes Vegan! en Living the Green Life. Komende zaterdag vertellen ze tijdens hun workshop in Venkel alles over het samenstellen van een volwaardige en plantaardige maaltijdsalade. Bezoekers gaan zelf twee salades maken, die daarna wordt opgegeten. De prijs is €35 en aanmelden kan via aanmeldingworkshop@hotmail.com.

5. Chocoa Festival
Chocoladeliefhebbers opgelet: komend weekend vindt het Chocoa Festival plaats in de Beurs van Berlage. Er zijn proeverijen (wist je dat je in echt goede chocola smaken als bloemen en fruit kunt herkennen?) en presentaties door chocolademakers. Bezoekers leren hierdoor alles over het proces, van boon tot reep. Meer dan vijftig stands zijn aanwezig. Een ticket voor een volwassene kost €12,50, voor kinderen €6.

TENTOONSTELLING
6. Tentoonstelling Alicja Kwade
De Appel Arts Centre presenteert van 6 februari tot en met 10 april
het werk van de Poolse Alicja Kwade. Vrijdag is de opening van de tentoonstelling, vanaf 18:00 uur. De beeldend kunstenaar bewerkt alledaagse voorwerpen en materialen - een palet, een fiets, een deur, een bedlamp, of een spiegel - tot nieuwe vormen, die ze presenteert als afzonderlijke sculpturen of in installaties.

FEESTJE
7. Carnaval: Knallen Kotsen Kruipen
Voor carnaval hoeven Amsterdammers dit weekend niet ver te reizen: bij Amsterdam Roest wordt het feest komende zaterdag uitgebreid gevierd. Het doel van carnaval is volgens hen heel simpel: eerst knallen, dan kotsen en daarna kruipen. Onder andere DJ Sjonnie & Anita zullen draaien. Entree is gratis, een blik bier is €3. Vergeet niet je mooiste verkleedpak aan te trekken.

CABARET
8. Meervaart Studio: Comedy Café
Meervaart Studio Café geeft jonge talenten een podium. Komende zaterdag betreden negen aanstormende stand-up comedians het podium van het Meervaart Studio Comedy Café in Nieuw-West. De avond begint om 20:00 uur en wordt gehost door Sherwin Chaar. DJ AIA zorgt voor de muzikale ondersteuning. Een ticket kost €7,50.

LEZING
9. KnowledgeMatters: Wat je op school niet leerde
Maandelijks organiseert KnowledgeMatters een kennisavond over een specifiek onderwerp. Komende zondag om 19:30 uur in Radion komt ons onderwijs aan bod. Tijdens een lezing van Casimir ten Have zal blijken dat de kennis zoals die aan ons is aangereikt op school lang niet altijd overeen komt met zijn bevindingen. Hoe kan het dat er zoveel afstand is tussen onze schoolboeken en de laatste inzichten? En welk licht schijnt dit op onze eigen oorsprong? Entree is gratis.

RELAXEN
10. Badplaats Winter Sessions
Verstopt op het dak van het Volkshotel vind je Badplaats: een mini spa, met drie hot tubs en een sauna. Normaal gesproken is deze plek alleen toegankelijk voor hotelgasten, maar zondag vanaf 12:00 uur is iedereen welkom. Neem zwemkleding mee, de organisatie zorgt voor warme drankjes en dekens. De entree is gratis.

Komend weekend vindt het Chocoa Festival plaats. Beeld ADN Beeldredactie
Komend weekend vindt het Chocoa Festival plaats.Beeld ADN Beeldredactie
Bij Amsterdam Roest vier je dit weekend carnaval. Beeld Floris Lok
Bij Amsterdam Roest vier je dit weekend carnaval.Beeld Floris Lok
Relax dit weekend op het dak van het Volkshotel. Beeld Mark Groeneveld
Relax dit weekend op het dak van het Volkshotel.Beeld Mark Groeneveld
Meer over