10 misleidend vrolijke trailers voor bijzonder sombere films

Helemaal klaar voor vrolijk, misschien wat hersenloos, entertainment en gesterkt door het zien van de trailer gooi je je op een veelbelovende film. Die dan vervolgens heel je avond verpest. Precies dat vreselijke gevoel inspireerde de redactie van Buzzfeed om voor ons 10 voorbeelden van 'misleidend vrolijke' trailers te zoeken voor vaak bijzonder droevige of dramatische films.

null Beeld thinkstock
Beeld thinkstock

1. 'Blue Valentine'
De trailer bevat wel enige droefnis, maar een aanduiding dat deze film ettelijke keren op je hart trapt, had wel gemogen.

2. 'Happiness'
Vrolijk ondertoontje voor de trailer van deze zwarte komedie. De goede verstaander ziet zelfs hier en daar een weerhaakje. Maar daarmee weet je nog altijd niet dat het hoofdpersonage een pedofiel is.

3. 'Friends With Kids'
Leuk toch, deze komedie? Alleen geeft deze film een wel heel droevig beeld over langdurige relaties.

4. 'Young Adult'
Charlize Theron schittert in dit comedy-drama. Alleen lijkt het alsof de film een erg luchthartig toontje heeft. Zet dat maar uit je hoofd.

5. 'Where the Wild Things Are'
Spannend avontuur over een toffe kindertijd? Nope, sombere, existentialistische blik op de kindertijd.

6. 'Spanglish'
Comedy? Op z'n ergst dramedy? Vergeet het: een redelijk zwaarwichtig drama over cultuurverschillen en over een gezin dat helemaal niet in de haak zit.

7. 'The Majestic'
Mooi muziekje, hartverwarmend verhaal, zo lijkt het. En met Jim Carrey moet het toch billenkletsen worden? Alleen is het hoofdpersonage wel een berooide scenarist die opgejaagd wordt door een anti-communistische heksenjacht. Bye bye hersenloos entertainment.

8. 'The Five-Year Engagement'
Een romantische komedie die de kijker als zeer vrolijk wordt voorgeschoteld, maar die wel erg somber is voor het genre.

9. 'Love Actually'
Toegegeven, geen echte 'feelbadmovie', maar de trailer is wel erg 'lief', in vergelijking met enkele bijzonder tragische liefdesverhalen in de film.

10. 'The Odd Life of Timothy Green'
Veelbelovende trailer van een boeiende gezinsfilm, waardoor je het bijzonder droevige einde niet ziet aankomen.

Getuige de toestand van deze twee kinderen na het zien van 'The Odd Life of Timothy Green':

Meer over