Han Lips

We zijn ineens allemaal een beetje verliefd op Suzanne

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Stuiterbal Suzanne Schulting.

Han Lips
De Wereld Draait Door Beeld NPO 1
De Wereld Draait DoorBeeld NPO 1

Het was donderdag de dag van shorttracker Suzanne Schulting - en niet alleen op de Olympische Spelen, maar bijna overal.

"We zijn ineens allemaal een beetje verliefd op haar" zei Matthijs van Nieuwkerk in DWDD. Lips houdt er normaliter niet van als iemand namens hem de liefde verklaart, maar had er deze keer geen probleem mee.

Vader Jan Schulting zat ook in de DWDD-studio en zei, toen Matthijs hem amicaal wilde tutoyeren, heel droog: "Doe maar u."

Mart Smeets had een leren jasje aan waar je met gemak een fauteuil uit kon halen en droeg een gedicht voor over Suzanne. "Uw kind," zei hij nogal overbodig tegen pa Schulting. "Ja, mooi." zei die toen maar. Ook lekker droog.

Maar Van Nieuwkerk had vader Schulting naar de studio gehaald om hem te laten stuiteren, dus zette hij de joker in: hij liet het emotionele interview zien met zijn dochter vlak na de gewonnen finale.

Pa Schultings ogen werden wel wat vochtig, maar hij zat verder vooral bevestigend te knikken.

Waarom hij zo rustig bleef wilde hij wel uitleggen. "Dat drukke heeft Suzanne van haar moeder." Vervolgens werden beelden getoond waarop Suzanne na twee baco's op de bar danst. Of vader Schulting dat kende. "Ja, van mijn vrouw." Heerlijk nuchter.

Suzanne Stuiterbal zelf zat in Studio Sport Sportwinter, waar Erben Wennemars haar met superlatieven overlaadde: "Dit is gewoon Anton Geesink die de Japanners verslaat!" Suzanne was echter even uitgestuiterd: "Ik ben voor mijn doen super-rustig omdat ik het gewoon nog niet besef."

Maar gelukkig sloot ze af in stijl: "Nu naar het Holland Heineken Huis: feesten!"

Daar deed ze alsof ze een tegel in het publiek gooide. Ook geestig.

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over