Han Lips

Waar is die gezellige Sybrand waarvan we in de vakantiestemming komen?

Han Lips
null Beeld Groeten van Max
Beeld Groeten van Max

Aan de overkant van het veldje ziet Lips nog zo die frituurpan naar buiten komen, met de kroketten uit het vriesvakje van de caravan. Het is alweer twintig jaar geleden, maar dat kampeerders ons volksvoedsel (beschuit! appelmoes! ingemaakte rode kool!) meenemen de grens over, is meteen herkenbaar.

Heel goed dat Groeten van Max een alternatief biedt met de zonnige Karin Luiten en haar recepten voor makkelijk op de camping te bereiden maaltijden. Het is een welkome onderbreking van alle ellende die bij Max over je heen komt.

De mysteryguest kwam gisteren langs de Route du Soleil in een wel heel smoezelig hotelletje. Op een cruise van Dubai naar Sjanghai viel een 'droomreis compleet in duigen' omdat het schip onderweg een grondige verbouwing kreeg.

Presentator Sybrand Niessen liet niet onvermeld dat één van de gedupeerden juist zijn 'agressieve vorm van kanker' wilde vergeten. Welkom in de hel die vakantie heet. Thuis waren we hard toe aan een vrolijk intermezzo. Frits Bom had dat 'Vakantieman, gezellig hè?' niet voor niets.

En toen moest het hoofdgerecht nog komen, met de parkeerdienst op Schiphol die uit joyriden gaat met de aan hun zorg toevertrouwde auto's.

Waar is die gezellige Sybrand uit Droomhuis Gezocht, waarvan we wel altijd meteen in de vakantiestemming komen? Waarom zo verbeten? Het zijn grote schoenen om te vullen op de maandagavond, maar nu is het net een nieuwe tv-talentenjacht: So You Wanna Be Antoinette Hertsenberg.

Han Lips is tv-recensent van Het Parool. Wilt u reageren op dit artikel? Dat kan! Scroll (een beetje) naar beneden of stuur een mail.

Meer over